Skip to main content
25-07-2022

Toerisme Oost-Vlaanderen organiseert dit najaar streekverkenningen in het Scheldeland, Waasland, de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland.

Tijdens deze streekverkenningen verken je inspirerende locaties die het DNA van de regio’s uitstralen, waardoor jij je gasten of bezoekers tiptop kan informeren over de streek.

Deze streekverkenningen zijn bedoeld voor ambassadeurs van de specifieke regio’s, of toeristische ondernemers uit die regio die ambassadeur willen worden.

Ambassadeur worden?

Als toeristisch ondernemer ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten met specifieke vragen over de regio. Toerisme Oost-Vlaanderen wil de toeristische ondernemers een rol laten spelen in het toeristisch onthaal, aanvullend op de lokale diensten voor toerisme. Als ambassadeur werk je aan de professionaliseren van de service en ben je het uithangbord van de toeristische regio. Je staat garant voor een gastvrij onthaal, geeft je gasten insider tips en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Toerisme Oost-Vlaanderen ondersteunt (toekomstige) ambassadeurs door middel van het organiseren van streekverkenningen en praktijkgerichte workshops.

Meer info over hoe je ambassadeur kan worden? Klik hier.

Streekverkenningen najaar 2022

Scheldeland

Maandag 12 september: fietstocht langs de Schelde en het rijke erfgoed van de Abdij en het Kasteel van Bornem en het Kasteel d’Ursel.
Maandag 10 oktober: verken Munte, pittoresk dorp in Merelbeke.
Dinsdag 15 november: wandel in Buggenhoutbos en proef de bieren van brouwerij Bosteels.

Klik hier voor meer info over de streekverkenningen in het Scheldeland.

Waasland

Dinsdag 13 september: fietstocht in en rond Puyenbroeck en Wachtebeke, verken het aanbod van provinciaal domein Puyenbroeck en de ruimere omgeving. Lunch is inbegrepen.
Donderdag 20 oktober: ontdek de Verbeke Foundation en natuurgebied het Steengelaag in Stekene. Lunch is inbegrepen.

Klik hier voor meer info over de streekverkenningen in het Waasland.

Vlaamse Ardennen

Dinsdag 20 september: erfgoedwandeling in Geraardsbergen, stad van de 3 M’s (Manneke Pis, de Muur en de Mattentaart). Start in The Preacher.
Dinsdag 11 oktober: ontdek het aanbod van B&B en eetcafé BosBaar en ervaar de stilte van het Kluisbos door te bosbaden. Lunch is inbegrepen.

Klik hier voor meer info over de streekverkenningen in de Vlaamse Ardennen.

Meetjesland

Donderdag 29 september: fietstocht langs de Lieve, start in Waarschoot.
Dinsdag 18 oktober: fietstocht Aalter-Bellem met interessante stops onderweg. Start in ArtA’A.
Maandag 7 november: verkenning van de Lembeekse bossen, start in De Boshoeve. Lunch is inbegrepen.

Klik hier voor meer info over de streekverkenning in het Meetjesland.

Meer info via sector@oost-vlaanderen.be