Skip to main content
16-10-2020

Sinds eind juli zijn er verstrengde maatregelen van kracht die heel wat toeristische ondernemingen confronteren met dalende omzetcijfers. Om die ondernemingen toe te laten deze terugval te overleven, voert de Vlaamse Overheid nu een Vlaams beschermingsmechanisme in. 

Ondernemingen die actief blijven in augustus en september (met uitzondering van de vaste sluitingsperiode) en meer dan 60% omzetverlies lijden komen in aanmerking. 

Het bedrag van het beschermingsmechanisme bedraagt 7,5% van de omzet tijdens augustus-september van vorig jaar, met een maximumbedrag van 15.000 euro. De subsidie wordt gehalveerd als de onderneming minder dagen geopend is dan het aantal geopende dagen in de periode van 1 augustus tot en met 30 september 2019.

Hoe dien ik een steunaanvraag in? 

De premie kon je aanvragen via deze link. Indienen kon tot en met 15/11/20.

Verlenging van Vlaams Beschermingsmechanisme

De premie ‘Vlaams Beschermingsmechanisme’ kent een vervolg in het Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme (periode oktober – 15 november 2020) en het Vlaams Beschermingsmechanisme – deel 3 (periode 16 november – 31 december 2020). Klik op de links voor meer informatie.

Meer info

Meer informatie op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.