Skip to main content

Terugblik studiedag Scheldeland: Land van Dendermonde

29-11-2016

Op donderdag 24 november organiseerde Toerisme Scheldeland een tweede van een reeks studiedagen Scheldeland. Bedoeling van deze sectormomenten is om de toeristische productkennis van medewerkers toerisme bij te werken of te vergroten. Netwerken buiten de kantooromgeving en van elkaar leren zijn belangrijke middelen om het toeristisch aanbod in de regio te optimaliseren.

Op het programma stond na de verwelkoming een kennismaking met de site De Grote Napoleon (bakkerijmuseum Oud Huys Mariman, mosterdbedrijfje Vernimmen – De Lelie, de windmolen Grote Napoleon) in Hamme. Ter hoogte van de Mirabrug in Hamme werd toelichting gegeven over de Koolputtensite door projectontwikkelaar Hans De Waele en door schepen voor toerisme van Hamme Tom Waterschoot. Onder begeleiding van gids François Van den Broeck volgde een natuurwandeling door Den Bunt richting restaurant Den Otter. In de namiddag kregen de deelnemers een zicht op de werking van het scheepvaartmuseum in Baasrode en op de productie van het bier Malheur in Buggenhout.

Voorafgaand aan de plaatsbezoeken werd de werking en de planning van Toerisme Scheldeland toegelicht tijdens een presentatie door regiocoördinator Marilou Dubois

Nuttige links

Foto’s van de studiedag

Volgende studiedag Scheldeland

  • Voorjaar 2017. Indien relevant ontvangt u een persoonlijke uitnodiging.

Vragen?