Skip to main content
04-05-2023

Toerisme Oost-Vlaanderen zet het hele jaar door in op de verdere professionaliseren van de toeristische spelers in de regio’s. Zo konden zij ook dit voorjaar deelnemen aan één of meerdere streekverkenningen. Hierdoor leerden ze de toeristische troeven en het unieke DNA van hun regio nog beter kennen en kunnen zij de vakantiebeleving van hun gasten naar een hoger niveau tillen. De streekverkenningen in de regio’s Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland focussen op het versterken van de band tussen de toeristische ondernemers en hun regio. Je kan deelnemen als ambassadeur (in spe).

In dit artikel blikken we terug op de voorbije streekverkenningen die werden georganiseerd in het voorjaar 2023. De agenda voor het najaar maken we binnenkort bekend.

Lees hier alles over wat het ambassadeurschap inhoudt.

Vlaamse Ardennen

Op 9 maart brachten we een bezoek aan Huis Beaucarne en de erfgoedsite Ename. Op 27 april ging het richting het Protestants Museum Horebeke, een (natuur)wandeling nabij Boembeke Molen.

Waasland

We trokken op 16 maart richting Doel, voor een begeleide fietstocht in Prosperdorp. Afsluiten deden we in Den Angeluus. Op 20 april werden we in het STEM verwelkomd en genoten we van het perfect gezette kopje thee bij Release Tea in Sint-Niklaas.

Meetjesland

De eerste streekverkenning in het Meetjesland vond plaats in Watervliet, Sint-Margriete en Sint-Laureins. Lunchen deden we in de Roste Muis. Op 30 maart stond een wandeling in natuurgebied Oude Kale op de planning, gevolgd door een bezoek aan het Kasteel van Poeke.

Scheldeland

Op 21 maart ontdekten we Aalst en het Kravaalbos. Op 25 april trokken we naar de oude stoomtreinen in Baasrode, gevolgd door een rondleiding in Vlassenbroek.