Skip to main content

Terugblik Sectormoment Dender op 24 april 2018

14-05-2018

Op dinsdag 24 april organiseerde Toerisme Scheldeland een sectormoment rond het thema ‘Beleving op en langs de Dender’. Er gebeurt heel wat rond Schelde, Dender en Rupel. Deze sectormomenten ‘water’ hebben de bedoeling vakantiemakers te inspireren over de toeristisch-recreatieve mogelijkheden ervan.

In sportcomplex Schotte te Aalst werd na verwelkoming door Marilou Dubois, regiocoördinator Toerisme Scheldeland, toelichting gegeven over:

– Strategisch Project Denderland door Boris Snauwaert, projectcoördinator Denderland
– Stadvernieuwingsprojecten in Aalst door Els Bonnarens, architect stedenbouwkundige Stad Aalst
– Strategisch Project ‘Landschap Van Erembald tot Kravaalbos’ door Evelyne Fiers, projectleider bij Regionaal Landschap Schelde-Durme
– Inspirerende case: RivierPark Maasvallei door Lambert Schoenmaekers, projectleider Maasvallei

Tijdens de netwerklunch konden deelnemers proeven van broodjes en Aalsterse vlaai. In de namiddag stond er een gegidste boottocht op de Dender, van Aalst naar Ninove, op het programma met rederij Rodimo. Gids William Minnaert gaf de nodige duiding tijdens de afvaart en de deelnemers konden proeven van het ‘Loebas’ bier en een mattentaart. Eens aangekomen in Ninove werd er een kort bezoek gebracht aan het toeristisch bezoekerscentrum in de Hospitaalkapel en de prachtige Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk (voormalige abdijkerk). Afsluiten deden we in de Looyerij (sportcomplex Schotte te Aalst) met een streekbiertje.

De presentaties van het sectormoment zijn hier terug te vinden.

Foto’s van het sectormoment Dender vind je hier terug: https://flic.kr/s/aHskAXF5ow

Vragen?
Contacteer Toerisme Scheldeland