Skip to main content
20-11-2023

Maandag 13 november 2023 vond het Ontmoetingsmoment van Toerisme Scheldeland plaats. Het doel? Alle vakantiemakers binnen de regio samenbrengen en inspireren met interessante voorbeelden uit de praktijk. Van elkaar leren en zo Scheldeland naar een nóg hoger niveau tillen. Met de recent gerestaureerde erfgoedsite Brik Boom als ideale locatie om van deze dag een succes te maken.

Een korte terugblik.

We startten met een rondleiding door gidsen Renée en Renaat. Ze namen ons mee doorheen de gerestaureerde ringoven en vertelden vol passie over de rijke geschiedenis van de steenbakkerijen. Hun verhaal katapulteerde ons terug naar de harde tijd van toen.

We werden hartelijk ontvangen door onder andere gebiedscoördinator Marilou Dubois, algemeen manager Toerisme Oost-Vlaanderen Katia Versieck en gedeputeerde voor Toerisme van de provincie Antwerpen Mireille Colson. 80 bezoekers verdeelden zich daarna over 3 verschillende inspiratiesessies.

Tijdens de sessie rond fietsen en wandelen kregen we een ruime waaier aan mogelijkheden, inzichten en tools die jou als ondernemer kunnen helpen je eigen netwerk uit te bouwen om fietsers en wandelaars aan te trekken. Scheldeland als fiets- en wandelregio bij uitstek! Bij de sessie over duurzaamheid en het Green Key-label bekeken we manieren om samen met onze bezoekers een steentje bij te dragen aan een beter milieu en onze mooie natuur te behouden. B&B Site 78 uit Puurs-Sint-Amands toonde nog allerlei andere voordelen van duurzame initiatieven. Tot slot was er de sessie over co-creatief samenwerken. Alexander Cerpentier lichtte het resultaat van zijn publiek-private samenwerking kort toe. Het kan verrijkend zijn om met meerdere partners in zee te gaan. De Zonnetrein is daar een mooi voorbeeld van.

Achteraf ‘ontmoetten’ we elkaar tijdens het netwerkmoment. Een resem aan  streekproducten uit de volledige regio kon hier niet ontbreken. Deze werden smakelijk gepresenteerd door cateraar Hof Ter Velden en de vrijwilligers van Brik Boom. Er werd veel gebabbeld, nieuwe ideeën ontstonden, kaartjes werden uitgewisseld, met andere woorden: er werd vlot genetwerkt.

Voor sfeer en gezelligheid een 10, wij waren blij om jullie op ons evenement te hebben gezien!

         

Inspiratiesessies met sprekers uit het werkveld:

  • Fietsen en wandelen met Adeline Willems, sectorconsulent TOV en Stefaan D’Hauwers, regiowerker TPA.
  • Duurzaamheid en het Green Key label met Jorine Vermeer van Good Planet en Lisa Colinet van B&B Site 78 in Puurs-Sint-Amands.
  • Co-creatief samenwerken met Alexander Cerpentier van de Zonnetrein in Groot Saeftinghe.

Heb je dit sectormoment gemist?

Mocht je er niet genoeg van krijgen, of heb je dit sectormoment gemist? Hieronder vind je de links naar de verschillende presentaties zodat je zelf aan de slag kan gaan met de tips en tricks die aan bod zijn gekomen tijdens de inspiratiesessies. Natuurlijk organiseren we nog andere sectormomenten waar we met alle vakantiemakers samenkomen om te informeren, inspireren en netwerken! Hou voor komende evenementen zeker deze website sector.tov.be in het oog.

PowerPointpresentaties: