Skip to main content

Nieuwe Q-labels, toeristische infopunten en Greeters voor de Leiestreek

04-07-2018

In de Leiestreek hebben zeven nieuwe toeristische organisaties het Q-label ontvangen. Vier toeristische ondernemingen halen ook een verlenging van hun Q-label binnen. Het netwerk Infopunten Toerisme is uitgebreid met 13 nieuwe ondernemingen. Ook 17 nieuwe Greeters engageren zich om hun mooiste plekjes in de Leiestreek te tonen.

Q-traject

Het kwaliteitstraject bestaat uit een opleiding en individuele begeleiding op maat. De deelnemers stappen ook in een meetsysteem om de tevredenheid van hun gasten op permanente basis te meten. Daarnaast leren de deelnemers van collega’s en wisselen ze ervaringen uit tijdens de best practice. Bootverhuur Booot.be uit Deinze behaalde dit Q-label. Op www.q-label.be staan alle 284 zaken die intussen het Q-label behaalden.

Infopunten toerisme

Naast de diensten voor toerisme kunnen vakantiegangers en recreanten in de Leiestreek bij de Infopunten Toerisme terecht voor toeristische brochures en insidertips. Deze Infopunten vormen een mooie aanvulling op de diensten voor toerisme van de Leiestreek. Zo zijn ze vaak open op momenten wanneer een dienst voor toerisme dat niet is, of zijn ze (in uitgestrekte gemeenten) dichter bij het logies gelegen waar de toerist verblijft. De Oost-Vlaamse infopunten zijn:

Een overzicht van alle Infopunten vind je via www.toerisme-leiestreek.be/infopunt

17 nieuwe Leiestreek Greeters

Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio, die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters vertellen vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies. Van de 17 nieuwe Greeters zullen er ook 9 actief zijn in de Oost-Vlaamse Leiestreek. Alle info over de Greeters is terug te vinden op www.toerisme-leiestreek.be/greeters-leiestreek