Skip to main content

Nieuw onderzoek: Oost-Vlaamse regio’s hebben eigen sterke troeven

05-07-2018

Op 25 juni werden de resultaten van het onderzoek naar de Vakantieganger in Vlaamse Regio’s 2017, een gezamenlijk initiatief van de vijf Vlaamse provincies (uitgevoerd door Westtoer), aan de pers voorgesteld.

Op basis van 3.995 enquêtes, online ingevuld door Belgen (vooral Vlamingen) en Nederlanders na hun (korte) vakantie in één van de 16 Vlaamse groene regio’s, kon men achterhalen wie er op bezoek komt, waarom men komt, wat men zoal doet, welk bedrag men spendeert en of men tevreden terugkeert.

Het onderzoek toont aan dat de 5 Oost-Vlaamse regio’s eigen sterke troeven hebben. In het Meetjesland komt men fietsen in een mooi landschap en waardeert men de rust. Ook het verrassende Waasland trekt vooral fietsers aan. De Vlaamse Ardennen is dan weer de onbetwiste wandelbestemming in Oost-Vlaanderen, terwijl de Leiestreek vooral cultuurliefhebbers bekoort en Scheldeland gastronomisch hoger scoort.

De studie onderstreept andermaal het economisch belang van het verblijfstoerisme. Binnenlandse en Nederlandse toeristen spenderen samen meer dan 39 miljoen euro aan hun vakantie in de Oost-Vlaamse regio’s.
Ook het verschillend profiel van verblijfsgasten in hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, campings en vakantieparken wordt mooi in kaart gebracht.
Bij deze ook nogmaals een woordje van dank aan de deelnemende logies in Oost-Vlaanderen! Zij mogen in het najaar het rapport met de individuele resultaten voor hun uitbating verwachten.

Bekijk hier alle bevindingen van het onderzoek.