Skip to main content
02-04-2024

Op maandag 11 maart 2024 vond het jaarlijks netwerkmoment voor de brede toeristische sector van de Vlaamse Ardennen opnieuw plaats en mochten we 75 geïnteresseerde professionelen verwelkomen bij The Outsider aan de Donkvijver in Oudenaarde.

Met enkele korte presentaties werd de sector ingelicht over de nieuwe initiatieven die in 2024 mogen verwacht worden. Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Vlaamse Ardennen stelden de nieuwe toeristische publicaties en de campagne 2024 voor waarbij veel aandacht was voor gerichte doelgroepen en het logiesaanbod dat maar blijft groeien. In Oudenaarde staat 2024 in het teken van Margaretha van Parma, de eerstgeboren keizersdochter van Karel V en onechte dochter met Johanna Van der Gheynst. Oudenaarde zet daarmee de traditie van kwaliteitsvolle tentoonstellingen in het MOU-museum voort. In het Centrum Ronde van Vlaanderen blijven bedrijfs- en groepsbezoeken onder professionele begeleiding een belangrijk aanbod dat in 2024 verder wordt aangevuld met een kookworkshop o.l.v. een ploegkok. Noteer alvast ook de Retro Ronde op 15 en 16 juni in je agenda. Bij The Outsider zijn de offroad steps het laatste nieuwe outdooraanbod maar komen ook gezinnen met kinderen aan hun trekken. En Erfgoed Vlaamse Ardennen tenslotte kleurt de Vlaamse Ardennen met leuk erfgoedaanbod als daar is het erfgoedboekje voor gezinnen met kinderen. Er is ook de website www.beleeferfgoed.be met heel wat tips voor een erfgoeduitstap in de Vlaamse Ardennen.

Nog andere toeristische ondernemers en toeristische infokantoren kwamen er hun aanbod voorstellen zoals Toerisme Oudenaarde, Ronse, Maarkedal en Zwalm, Maison Papillon, Vlechtatelier, Hofke ter Mussche, 2 PK’tjes, Erfgoedsite Ename, Refugetrips en Vespa’s, Met 5 in bed, Boembekemolen en Koetsen Vlaamse Ardennen vzw.