Skip to main content
24-08-2020

Toerisme Oost-Vlaanderen werkt volop mee aan de Vlaanderen Vakantielandcampagne. Radio 2-reportages horen daar ook bij. Toerisme Oost-Vlaanderen verzorgde de inhoudelijke input voor deze reportages van de ‘ladybikers’.

Radio 2-bikers deze zomer op vakantie in Vlaanderen Vakantieland

Twee reporters van Radio 2, de ‘ladybikers’, trokken deze zomer met hun e-bike op ontdekkingstocht door Vlaanderen Vakantieland. Ze lieten zich daarbij leiden door het goed uitgebouwde fietsknooppuntennetwerk. Het gaat niet om één lange tocht, maar dagfietstochten die liepen langs gevarieerde streken en eindigden in logies waar ze konden overnachten. De reporters zetten alle zintuigen op scherp om stil te staan bij al het moois, klein of groot, dat ze onderweg tegenkwamen.
De plaatsen die de reporters bezochten zijn tegelijk suggesties om te (her)ontdekken. Via de website van Radio 2 vind je een handig overzicht van de beste tips uit de omgeving en de regio errond, zodat je altijd weet waar naartoe deze zomer!

Ladybikers bezoeken Oost-Vlaanderen

Ladybikers Margaux en Katleen hebben heel wat boeiende plekjes in Oost-Vlaanderen ontdekt. Je kan hier alle reportages bekijken.

Radio 2

Radio 2 maakte het verhaal dagelijks van 9u tot 12u, in het nationaal voormiddagblok met Kim Debrie. Kim volgde de reporters de hele voormiddag terwijl die ergens vanop een unieke locatie in Vlaanderen over hun belevenissen vertellen.
Op zaterdag en zondag in ‘Zomerweekend’ (6u-8u) werd ook telkens inspiratie voor het weekend meegegeven.

één

Het ochtendblok werd vanaf 9 uur ook uitgezonden op televisie. Afwisselend tot 11 of 12 uur, afhankelijk van de programmatie op één.

Nog meer promo

De Radio 2-reportages kaderen in een grote Vlaanderen Vakantieland-campagne. Lees hier meer over de campagne en de andere promotionele acties.