Een geslaagde en gereglementeerde kampeerplek op jouw grond(gebied)?
Hier vind je enkele nuttige documenten.

Brochure ‘Investeren in camperplaatsen’

Deze inspiratie- en informatiebrochure (Toerisme Vlaanderen) richt zich tot kampeeruitbaters, publieke partners en andere organisaties met interesse in goede en aantrekkelijke camperplaatsen. Inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland tonen hoe je het groeiende aantal kampeerautotoeristen op een aangename en aangepaste wijze kan verwelkomen in Vlaanderen. Investeren in dit specifieke aanbod is een troef voor de aanbieder én een zegen voor de (internationale) kampeerautotoerist.
Een van de bronnen van de inspiratie- en informatiebrochure ‘Investeren in Camperplaatsen’ is de nota Kampeerautotoerisme in Vlaanderen (2019).

Pop-up campings en hoevecampings

Omdat voor de Leiestreek specifiek potentie wordt gezien in zowel pop-up campings in een stedelijke omgeving, als (pop-up) kamperen in het landelijke gebied, ontwikkelde het regioteam Leiestreek ten behoeve van de sector de Nota hoevecampings Leiestreek en de Nota pop-up camping en tijdelijk kamperen Leiestreek. De inhoud is evenwel (grotendeels) ook van toepassing buiten de regio.

Logies en tijdelijke logies op actieve land- en tuinbouwbedrijven

In het kader van het project Toerismeboeren, kwam deze zomer het artikel ‘Zalig zomeren bij de boer’ tot stand. Hiermee gaven we de land- en tuinbouwers gerichte info om in te spelen op de toegenomen vraag naar (tijdelijke) kleinschalige logies.
Een mooi eerste resultaat: sierteler Goderick Meuninck van tuinbouwbedrijf ‘t Groen Beleven realiseerde deze zomer in Nevele (Deinze) deze leuke kampeerplek (Facebook ‘t Groen Beleven).
Interesse in de opstart van een (tijdelijk) hoevelogies? Lees hier het draaiboek Toerismeboeren.

Meer begeleiding of informatie nodig om een logiesvorm te starten in onze provincie? Neem contact op met onze logiesconsulente: https://sector.tov.be/hoe-starten/