Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Streekverkenningen Scheldeland 2023

28 september

Wil je de troeven van het Scheldeland promoten bij je gasten en bezoekers? Verken inspirerende locaties, helemaal in het DNA van de regio en geef je gasten of bezoekers insider tips.

Voor wie?

Ambassadeurs Scheldeland. Toeristische ondernemers van de steden en gemeentes van regio Scheldeland die ambassadeur zijn of willen worden.
Opgelet: je inschrijving zal worden geweigerd indien je niet tot de regio Scheldeland behoort.

Inhoud?

Verschillende modules streekverkenning laten je kennismaken met de troeven van het Scheldeland.

Ontdek de Velodroom, de abdij van Hemiksem en voormalige steenbakkerij Brik Boom of verken de vesten van Dendermonde en het Jazz Centrum Vlaanderen.

Waar en wanneer?

Verken Scheldeland tijdens 1 of meerdere modules:

  • Donderdag 28 september van 9u30 – 16u30: Verken al fietsend de blauwgroene natuur en het typerende erfgoed van de Rupelstreek. Onder begeleiding van een lokale gids ontdekken we de Velodroom, Brik Boom, de abdij van Hemiksem, het Gilliot-Roelants museum en alles daartussen. Lunch en fietsen worden voorzien. Afsluiten doen we in de Musette met een drankje. Start aan de Velodroom: Hoek 129 (ter hoogte van fietsknooppunt 26) 2850 Boom.
    (Streekverkenning via Toerisme Provincie Antwerpen en Scheldeland) [INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN]
  • Dinsdag 7 november van 12u00 – 17u00: Lunch in restaurant Barley’s gevolgd door een bezoek aan de expo ‘Dendermonde op zijn vest’ in de Lakenhalle. Rondleiding in het Jazz Centrum Vlaanderen en afsluitende netwerkdrink. Start Grote Markt Dendermonde. (Streekverkenning via Toerisme Oost-Vlaanderen en Scheldeland)

De streekverkenningen zijn in kleine groepjes van max. 20/25 deelnemers en met eigen vervoer (fiets of auto), tenzij anders aangegeven.

Inschrijven?

Deelname aan een streekverkenning is gratis. Je inschrijving kan je tot 7 dagen voor aanvang van de streekverkenning kosteloos annuleren. Bij latere annulaties of onaangekondigde afwezigheid op een streekverkenning rekenen we een onkost van € 25 aan per deelnemer. Meer informatie is te lezen in onze algemene voorwaarden.

Plaatsen zijn beperkt! We willen aan zoveel mogelijk zaken de kans geven om deel te nemen. Daarom kan je met maximum twee personen per onderneming of organisatie inschrijven.

SCHRIJF IN

 

Wat is een ambassadeur?

Als ambassadeur ben je het uithangbord van je toeristische regio. Je staat garant voor een gastvrij onthaal, geeft je gasten insider tips en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Toerisme Oost-Vlaanderen biedt naast de streekverkenningen ook praktijkgerichte workshops en inspirerende webinars aan rond verschillende thema’s. De workshops zoomen in op verschillende skills om je onderneming of zaak te versterken. De streekverkenningen dompelen je verder onder in de troeven van de regio. Ondertussen leer je je concullega’s beter kennen en is er ruimte voor netwerking.

Om je ambassadeurstitel te verdienen en te behouden volg je jaarlijks een module streekverkenning in je regio en een opleiding. In ruil krijg je een gratis workshop en een sticker met daarop je ambassadeurstitel. Wij geven je zaak bovendien extra zichtbaarheid als ambassadeur Scheldeland. Je maakt dan deel uit van een netwerk van ambassadeurs die bijblijven met de nieuwe toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Meer info?

Bezoek onze pagina voor ambassadeurs of mail naar sector@oost-vlaanderen.be.

Gegevens

Datum:
28 september