Skip to main content

Word gids in het Meetjesland

25-05-2018

Het Perspectief organiseert een opleiding voor regiogidsen in het Meetjesland.

Ben je gepassioneerd door het Meetjesland? Zou je graag de regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden door landschappen, kastelen en gemeenten van het Meetjesland? Wil je graag verhalen over het Meetjesland vertellen? Als je positief antwoordt op deze vragen dan is onderstaande informatie misschien ook voor jou bedoeld.
PCVO het Perspectief organiseert vanaf september 2018 een opleiding tot Gids Meetjesland. De opleiding bestaat uit een eerste algemeen basisjaar (met onder meer geschiedenis, kunst, geografie, en gidstechnieken) en een 2de specialisatiejaar (specifiek over het Meetjesland). Er zijn zowel theoretische lessen als lessen waarin het vak, de praktijk van het gidsen wordt aangeleerd. De lessen hebben plaats op zaterdagvoormiddag of een avond in de week. Na 2 jaar krijgt wie afstudeert een erkenning als Toeristische Gids van Toerisme Vlaanderen. Daarna kunnen de toeristische organisaties van het Meetjesland een beroep doen op jou als regiogids.
De opleiding start begin september. Een deel van de lessen wordt in Gent gegeven een ander deel in het Meetjesland zelf. Wie interesse heeft laat dit het best zo snel mogelijk weten aan miguel.declercq@hetperspectief.net

Je zal dan uitgenodigd worden op een informatiegesprek over de opleiding, eind augustus. Ook voor bijkomende informatie kan je op dat mailadres terecht.