Skip to main content
05-06-2020

Maandag wordt onze dag. Vanaf dan kunnen we met z’n allen opnieuw opstarten. Iets waar we allemaal lang naar hebben uitgekeken. 

Nu gaan we er een lap op geven. De komende dagen en weken gaan we mensen massaal veel ‘goesting’ doen krijgen, om een vakantie te boeken in eigen land.  Onder de merknaam ‘Vlaanderen Vakantieland’ zullen alle partners – de provincies, de kunststeden, Toerisme Vlaanderen en Logeren in Vlaanderen – zich uitermate engageren om de relance van onze sector weer terug volop op gang te brengen.

De minister gaf de aftrap tijdens een persconferentie op 5/06.  Vanaf 6/06 start een grootschalige campagne. In verschillende fases zal ‘Vlaanderen Vakantieland’ promotie maken voor het geweldige aanbod via de grote tv-zenders, outdoor affichage, online en de social mediakanalen

Om te beginnen gaan we al onze gasten hard laten voelen dat we ze gemist hebben, en dat we ze met open armen opnieuw willen ontvangen. Dat zal er zo uitzien:
– link naar campagnebeeld Oost-Vlaanderen
– link naar campagnebeeld kunststad Gent
– link naar campagnebeeld logeren
– link naar campagnebeeld ontbijten bij logies

We vragen ook aan jou om mee op de kar te springen.  Om op die manier onze slagkracht nog te verhogen, en als één sector naar buiten te treden.

Wat  kan je doen?
  • Ondersteun vanaf 6/06 tot 13/06 de boodschap van de campagne, en laat je klanten, bezoekers of gasten voelen dat je ze hebt gemist.
  • Post een foto van je eigen zaak, jullie domein, je logies, jouw organisatie met de slogan ‘We hebben jullie gemist. #Welkom terug.’
  • Of gebruik je eigen kanalen: stuur een mailtje met die boodschap naar je klanten, maak een affiche met de boodschap voor aan het onthaal, of plaats een boodschap op je website.
  • Je mag ook bovenstaande campagnebeelden gebruiken. 
  • Alles kan. Vergeet gewoon de woorden ‘We hebben jullie gemist’ niet. En natuurlijk ook niet de hashtag #welkomterug.

Voorbeeldjes kan je bekijken via deze link.

Als we dit met z’n allen doen, zorgen we voor een geweldige sympathieke golf doorheen het hele land.  En laten we iedereen voelen dat we weer klaar zijn om te doen waar we het best in zijn: gasten met open armen ontvangen.

Laten we onze sterke toeristische sector een gigantische boost geven!