Skip to main content
09-11-2020

Op het Domein Menas in Sint-Maria-Aalter openden Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de vierde wandellus van Expeditie Bulskampveld. De Expedities brengen gezelschappen met jonge kinderen terug naar de natuur. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren en gezonde lucht inademen. De bezoekers ontdekken ook de natuurschatten in de bossen van het Landschapspark Bulskampveld.
De Expedities zijn avontuurlijke wandelroutes van twee à drie kilometer voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun gezelschap.
Het thema van de Expeditie op Domein Menas sluit aan bij de filosofie van het domein: verstillen, verdiepen, verbinden. De achtvormige lus herinnert aan de gebedsronde die de broeders vroeger deden.

Bij de Expedities staat duurzaamheid voorop. Alle spelprikkels zijn gemaakt met duurzaam hout en met wat er in onze bossen te vinden is. De mascotte van de Expedities is een vrolijke stier, Bulskampveld betekent immers ‘veld van de stieren’. Hij toont je de weg en geeft opdrachtjes via de bewegwijzering op het terrein.

Mensen die minder mobiel zijn, kunnen deze Expeditie samen met hun gezelschap verkennen. Een ‘joëlette’ of draagstoel met wiel, maakt het mogelijk om tot bij de opstellingen in het bos te komen. De joëlette is beschikbaar op aanvraag.

Praktisch

Alle informatie over de Expedities vind je op de vernieuwde Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld. Deze kaart is gratis te verkrijgen bij Westtoer, bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Meetjesland (in provinciaal streekcentrum Huysmanshoeve) en bij de diensten voor toerisme van Beernem, Wingene, Ruiselede, Oostkamp en Aalter. Via de website www.landschapspark-bulskampveld.be kan je de kaart downloaden, vind je de aparte routekaartjes en alle praktische informatie over de Expedities.

Expeditie Bulskampveld is een initiatief van Westtoer in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen, de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter. Het project wordt financieel ondersteund door Toerisme Vlaanderen in het kader van de Impulsprojecten Fiets- en Wandelnetwerken.