Skip to main content

Vernieuwing bewegwijzering fietsnetwerk Leiestreek

06-06-2017

De fietsnetwerken van de Leiestreek en het Meetjesland zijn 15 jaar oud en heel wat bordjes hebben te lijden onder de weersomstandigheden. Tijd dus voor nieuwe bordjes. Tijdens de vernieuwing kan de toerist gewoon verder fietsen op het netwerk.

Vanaf eind mei zijn we begonnen met de vervanging van alle oude fietsnetwerkbordjes in de Leiestreek door splinternieuwe bordjes. De fietsnetwerkbebording in de Leiestreek zal omstreeks midden juli volledig vernieuwd zijn. Ondertussen kunnen de fietsers gewoon verder gebruik maken van het netwerk. De oude bordjes worden immers pas verwijderd bij de plaatsing van het nieuwe bewegwijzeringsbord. Er is dus geen onderbreking.

Voor het fietsnetwerk Meetjesland, dat hetzelfde probleem vertoont, zijn de nieuwe bordjes in bestelling. In het najaar worden de oude bordjes eveneens vervangen door nieuwe. In totaal vernieuwt Toerisme Oost-Vlaanderen dit jaar in Leiestreek en Meetjesland meer dan 4.900 bewegwijzeringsbordjes. Een zware investering om de kwaliteit van onze fietsnetwerken te blijven waarborgen.