Skip to main content
07-02-2021

Het iconische tv-programma Vlaanderen Vakantieland is terug van weggeweest. Één hoopt Vlamingen opnieuw inspiratie te bieden voor reizen in eigen land. Het programma zal zowel in het voor- als in het najaar te zien zijn op Één.

In tijden waar reizen naar het buitenland sterk wordt afgeraden, kiezen steeds meer mensen – en dus ook Vlamingen – voor een vakantie in eigen land. Om Vlamingen te inspireren om de eigen regio te (her)ontdekken, komt Één met een vernieuwde versie van het bekende programma Vlaanderen Vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Één en keert ook later in het najaar terug. Het programma wordt inhoudelijk, logistiek en financieel ondersteund door Toerisme Vlaanderen.
Logeren in Vlaanderen, de provinciale toeristische organisaties en de kunststeden zijn betrokken bij de conceptuele en inhoudelijke uitwerking van het programma.

De volledig vernieuwde versie van Vlaanderen Vakantieland wordt een kort programma dat zich volledig focust op eigen land. Het wil kijkers 24 weken per jaar inspireren om de eigen regio te ontdekken en er komt een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten aan bod doorheen de reeks. Een aantal bekende en minder bekende gezichten zullen in het programma te zien zijn en nemen de kijkers mee op avontuur en delen hun ervaringen. Het eerste seizoen zal dit voorjaar al te zien zijn op Één en keert in het najaar ook terug, wellicht op zaterdag net voor het nieuws van 19 uur.
Ongetwijfeld zal Vlaanderen Vakantieland ertoe bijdragen dat Oost-Vlaanderen met al haar regio’s na een moeilijke periode opnieuw gaat floreren.

Logeren in Vlaanderen vzw – een samenwerking van de 5 provinciale toeristische organisaties – is eigenaar van het merk Vlaanderen Vakantieland en biedt via www.vlaanderenvakantieland.be en www.destinationflandre.be inspiratie voor een vakantie in Vlaanderen. De websites en het televisieprogramma zullen nog meer mensen inspireren om de eigen regio te (her)ontdekken.