Skip to main content
05-05-2020

Deze actie is sinds 16 juni 2021 afgelopen en wordt niet meer verlengd onder deze voorwaarden.

‘Een goed beeld zegt meer dan 1000 woorden.’
Voor toeristische marketing en bestemmingspromotie is goed beeldmateriaal simpelweg onmisbaar. Op zoek naar de ideale logeerplek, wil een toerist overtuigd worden door een interessant aanbod en sfeervolle beelden.
Toerisme Oost-Vlaanderen wil daarom erkende logies in Oost-Vlaanderen de kans geven om op eenvoudige en voordelige manier één professionele fotoshoot op maat van de zaak te laten maken.

Eenvoudig

Dankzij een samenwerkingsovereenkomst van Toerisme Oost-Vlaanderen met een professionele fotografe kan voor iedere erkende logiesuitbating in Oost-Vlaanderen een fotosessie aangevraagd worden.

Voordelig

Deze werkwijze maakt een interessante prijs mogelijk. Bovendien neemt Toerisme Oost-Vlaanderen, binnen de daartoe voorziene budgetten, niet alleen de helft van de kostprijs van de fotosessie voor haar rekening, maar ook de km-vergoeding voor de fotografe, zodat iedere logiesuitbater waar ook in onze provincie aan 50% van de prijs een professionele fotograaf in zijn zaak aan het werk kan laten gaan. Jouw bijdrage in de pakketprijs bedraagt € 179 excl btw.

Één professionele fotoshoot

Het aanbod is eenmalig per uitbating. Uitbatingen waarvoor in kader van de vorige fotografie opdracht (2017 en 2018) reeds beeldmateriaal door Toerisme Oost- Vlaanderen werd gecofinancierd, komen niet meer in aanmerking.

Op maat

Elke fotosessie wordt op maat voorbereid in functie van de specifieke context van de uitbating en naar de wensen van de uitbater. Een uitgebreid overleg gaat daartoe aan de fotosessie vooraf. Je ontvangt daarbij naast kleding- en stylingadvies ook tips voor setting, lichtcondities, onderwerpkeuzes en andere expertentips zodat de troeven van je zaak optimaal in beeld worden gebracht. In functie van de grootte en de variatie (bv inrichting, doelgroepen, thema’s) van de uitbating kan een fotosessie maximaal 35 beelden opleveren.

De opdracht werd gegund aan fotografe Mie De Backer uit Grobbendonk. Ze heeft zowel ervaring in toeristische fotografie als in interieurfotografie. Klik hier voor meer info over de fotografe en haar portfolio.

Hoe gaat het praktisch te werk?
Aanvraag

Je mailt de fotografe voor een afspraak (mie@peek-a-boo.be) en zet deborah.ongena@oost-vlaanderen.be in cc.

Afspraak

Kort daarna zal de fotografe je contacteren om praktische afspraken te maken. Vanaf juli kan de fotografe langskomen voor een fotoshoot.

Levering

Van zodra de beelden gemaakt en bewerkt zijn, zal de fotografe deze tegelijkertijd digitaal (per mail) bezorgen aan jou en aan Toerisme Oost-Vlaanderen. De beelden worden in hoge en in lage resolutie geleverd en zijn eveneens van metadata zoals GPS-coördinaten voorzien.

Factuur

Dit wordt gevolgd door een gesplitste factuur, waarbij aan Toerisme Oost-Vlaanderen € 179, excl btw + de km vergoeding wordt aangerekend en aan jou € 179 (en eventuele extra kosten voor vrijwilligersvergoeding) wordt gefactureerd.

Andere prestaties

Toerisme Oost-Vlaanderen komt enkel tussen in de kosten voor de fotosessie zoals hier voorgesteld en dat voor 1 pakket per logiesuitbating. Andere pakketten, meer beeldmateriaal, vrijwilligers of andere extra’s worden niet gecofinancierd.

Periode

De samenwerking van Toerisme Oost-Vlaanderen met de fotografe loopt tot en met 15 juni 2021.

Gebruik beelden

De beelden zijn rechtenvrij beschikbaar voor de uitbater en Toerisme Oost-Vlaanderen. Dat betekent dat de uitbater deze beelden kan gebruiken voor alle doeleinden: website, facebook, Logeren in Vlaanderen Vakantieland, booking.com, kanalen van touroperators, advertenties, affiches enz. Deze beelden zullen ook toegevoegd worden aan de beeldenbank van Toerisme Oost-Vlaanderen en gebruikt kunnen worden in de diverse kanalen van Toerisme Oost-Vlaanderen en haar partners (zoals regionale toeristische vzw’s, Logeren in Vlaanderen) en in diverse media waar mee wordt samengewerkt.
Indien figuranten afgebeeld worden, garandeert de fotografe ook de portretrechten van de figuranten die zij voor jou zoekt. Indien je met eigen figuranten wenst te werken of zelf wordt afgebeeld, wordt verwacht dat jij de portretrechten kan garanderen. Er wordt jou een standaarddocument bezorgd om deze portretrechten met hen af te spreken.

Meer info

Voor meer info kan je terecht bij Deborah Ongena, tel 09 267 70 51, deborah.ongena@oost-vlaanderen.be.