Skip to main content
30-06-2023

In een recente bevraging bij de logiespartners in de Oost-Vlaamse Regio’s zien 8 op de 10 uitbaters hun bezetting in de komende zomermaanden positief tegemoet.  

Vinger aan de pols via bevraging bij de logiespartners

Met de zomervakantie voor de deur peilde Toerisme Oost-Vlaanderen tussen 15 en 30 juni via een korte online bevraging naar de vooruitzichten voor de komende zomermaanden. 103 logiespartners in de Oost-Vlaamse regio’s vulden de enquête in; 9 op 10 hiervan baten een vakantiewoning of B&B uit.

Positief voorjaar achter de rug

9 op de 10 logiesuitbaters evalueren hun bezetting gedurende het voorbije voorjaar (maanden april, mei, juni) als eerder – tot zeer goed. Een minderheid van 9% kijkt negatief terug op de voorbije maanden.

Globaal goede vooruitzichten voor de zomervakantie

Ook voor de maanden juli en augustus zijn de vooruitzichten positief. 8 op de 10 uitbaters verwachten een eerder toe zeer goede bezetting. 14% zien de zomer minder rooskleurig tegemoet en 5% geeft aan hier nog onvoldoende zicht op te hebben. In vergelijking met de zomer van 2022 ziet 21% van de uitbaters een stijgende trend. Ruim de helft (54%) voorziet een gelijkaardige bezetting en voor 18% kondigt deze zomer zich helaas minder goed aan. De uitbaters geven het herstel na corona aan voor zowel negatieve als positieve inschatting.