Skip to main content
03-07-2023

Drie jaar nadat Toerisme Oost-Vlaanderen nieuwe wandelnetwerken in het Waasland lanceerde, tilt het de wandelbeleving naar een nog hoger niveau. Vier kunstzinnige rustpunten geven het Wase wandelnetwerk voortaan extra vorm, met een knipoog naar het logo van de streek.

In 2020 rolde Toerisme Oost-Vlaanderen met het netwerk Moervaartvallei (in Wachtebeke, Moerbeke en Stekene) en het netwerk Grenspark Groot-Saeftinghe (in Stekene, Sint-Gillis-Waas en Moerbeke) maar liefst 420 km aan nieuwe wandelpaden in het Waasland uit. Om de beleefbaarheid van die wandelwegen te verhogen, werden er op enkele plekken nu schitterende rustpunten geïnstalleerd waarop voorbijgangers kunnen uitblazen, picknicken, genieten van het uitzicht en/of informatie over de directe omgeving lezen.

Belevingsvol wandelen

De vorm van de banken zal bij wandelaars en passanten ongetwijfeld een belletje doen rinkelen, want de rustpunten werden geïnspireerd op de W van het Waasland. Wie zelf op een van de banken wil neerploffen, kan dat doen in het Kloosterbos (Wachtebeke), in de Dijkstraat in Sint-Gillis-Waas, aan de Stekense Vaart in Stekene, en aan het Vingerlingpad in Beveren. Later dit jaar wordt nog een belevingsbrug geïnstalleerd aan de Pereboomsgatkreek in Moerbeke.

Het project, dat ‘Belevingsvol wandelen in het Waasland’ werd gedoopt, kwam tot stand met LEADER-subsidies en werd mogelijk gemaakt door de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaanderen en provincie Oost-Vlaanderen.

De exacte locaties van de rustpunten:
  • Dijkstraat in Sint-Gillis-Waas.
  • Aan de fietsparking langs het fietspad tussen Walderdonk en Spoorwegstraat in Wachtebeke.
  • Aan de Stekense Vaart ter hoogte van wandelknooppunt 18, Koebrugstraat in Stekene (realisatie einde zomer).
  • Vingerlingpad ter hoogte van Lange Nieuwstraat in Beveren.
  • Pereboomsgatkreek ter hoogte van Beukendreef in Moerbeke (realisatie in najaar).