Skip to main content
30-03-2021

Af en toe kan je als toeristische dienst inspiratie opdoen door even te kijken bij de buren. De afgelopen jaren kon je al verschillende inspirerende verhalen lezen (klik hier).
Hoe kan je als toeristische dienst een positieve impact hebben op toerisme, ondanks de onzekere coronatijden? We kijken daarvoor even naar Dendermonde.

Om tegemoet te komen aan de vraag van de vele wandelaars die de voorbije maanden opnieuw de stapschoenen hebben aangetrokken, lanceert Toerisme Dendermonde een handige map met
7 gevarieerde wandelroutes in het centrum van Dendermonde en in de omliggende deelgemeenten. Hiermee zetten ze verder in op een belevingsvol fiets- en wandelaanbod in de Ros Beiaardstad.

Wandelen in Dendermonde

De stevige wandelmap, die ontwikkeld werd in samenwerking met de Dendermondse Gidsenkring, bevat routes waarbij zowel de culturele items als de mooie plekjes in de natuur aan bod komen. Een aantal routes zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
De vouwfolders kan je afzonderlijk gebruiken, bevatten een duidelijk overzichtsplan en een praktische wegbeschrijving. De folders zijn bovendien waterbestendig. De wandelingen variëren van 1,5 tot 14 km. De map met alle routes is te koop bij Toerisme Dendermonde (10 euro).

In de zomer komt er nog een aanvulling met wandelingen in Oudegem, Mespelare en Schoonaarde. Op die manier hebben alle Dendermondse deelgemeenten een route op hun grondgebied.

Nog meer toeristische initiatieven

De wandelmap is slechts de start van een reeks initiatieven om het toeristisch-recreatief aanbod in Dendermonde nog aantrekkelijker te maken
Later dit voorjaar staat er een vervolg gepland op het project ‘Paardenkracht’. Onder de noemer ‘PK 4Kids’ zijn op dit moment 300 lagere schoolkinderen aan de slag met een kleinere versie van de kunstige paardenhoofdjes. Er wordt ook gewerkt aan een heus vakantieboek voor kinderen met leuke zoek- en doe-opdrachten in alle deelgemeenten. Tegen de zomer van 2021 komt er dan nog een vervolg op de succesvolle Vlinderfietstocht en is ook de lancering voorzien van een digitale wandeling in de vorm van een ‘City Challenge’.

Meer info

Toerisme Dendermonde
toerisme@dendermonde.be
052 21 39 56

Een overzicht van het volledige aanbod vind je op de website van Toerisme Dendermonde (klik hier).