Skip to main content
01-09-2023

Tot 12 000 euro voor jouw initiatief in Oost-Vlaanderen via crowdfunding en verdubbeling

Heb jij (idee voor) een lokaal project waarmee je mensen met elkaar en met hun leefomgeving wil verbinden? Tot en met woensdag 8 november 2023 kan iedereen die een maatschappelijke nood in zijn buurt wil aanpakken een voorstel indienen. Een onafhankelijke jury beoordeelt je voorstel en geselecteerde projecten houden daarna een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Zo verzamel je een groep supporters rond je projectidee. Het opgehaalde budget wordt daarna verdubbeld door het Streekfonds Oost-Vlaanderen met maximum € 6.000.

De oproep verloopt anders afhankelijk van de regio waarin je project zich situeert. Bij #Een hart voor Gent (Gent en deelgemeenten) zoekt Streekfonds Oost-Vlaanderen projecten die de weerbaarheid en veerkracht van jongeren in Gent verhogen en die inspelen op een reële nood of een specifieke vraag van kinderen/jongeren/jongvolwassenen (tot 30 jaar). In de vier regio’s rond Gent waar het Streekfonds Oost-Vlaanderen actief is, namelijk #Een hart voor Scheldevallei, #Een hart voor Waas, #Regiokracht en #Streekmotor23, zoekt Streekfonds Oost-Vlaanderen projecten die mensen met elkaar en met de omgeving verbinden.

Kan jouw projectidee, of dat van je vzw, je vereniging,… een hefboom gebruiken? Dien dan jouw voorstel in en krijg tot wel 12 000 euro voor jouw project(idee). Klik hier voor meer informatie.