Skip to main content
23-06-2021

Goed nieuws voor de sector in de Dendervallei van Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Toerisme Oost-Vlaanderen bracht in juni een nieuwe fietsgids uit, Fietsen in de Dendervallei. De nieuwe publicatie is een herwerking van de gids Denderstreken uit 2018, intussen uitverkocht, met opnieuw vijf fietsroutes tussen Dendermonde, Aalst, Ninove, Geraardsbergen en Ath.

De vijf routes uit de nieuwe gids zijn aangepast aan de nieuwe fietsnetwerkkaarten van Scheldeland en de Vlaamse Ardennen die dit voorjaar verschenen. De vermelde horecalocaties op de vijf routes werden allen gecontacteerd. Hun informatie werd aangepast, waar nodig.

Dit is belangrijke informatie voor verdeelpunten en fietsers. Wie de gids Denderstreken uit 2018 in de kast heeft staan, of nog in de rekken heeft liggen, houdt hier best rekening mee. Denderstreken is dus niet langer up-to-date en is uit verkoop gehaald.

Fietsen in de Dendervallei telt 92 pagina’s, heeft vijf aansluitende routes tussen Dendermonde en Ath en is op die manier ideaal voor zowel dagtrips als een meerdaagse fietsvakantie. De gids geeft tal van eet-, drink-, doe- en logeertips mee aan fietsers. Ook de geschiedenis van de Dendersteden en de talrijke musea waar je je in hun cultuur kan verdiepen, staan erin beschreven.
Als extraatje blijft in deze gids ook de route tussen Geraardsbergen en Ath bestaan. Daar wordt afgeweken van de eigen Oost-Vlaamse fietsnetwerken en wordt een bezoek gebracht aan de buren in Henegouwen, via hun aansluitend fietsnetwerk. Ook daar maak je gebruik van knooppunten.

De gids Fietsen in de Dendervallei kost 6 euro voor de toerist. Toeristische diensten en ondernemers krijgen als partner 33% korting bij aankoop van minimum 5 exemplaren.

Bestel de nieuwe fietsgids

> Stap 1: Log in als partner of vraag een login aan
> Stap 2: Bestel de fietsgids ‘Fietsen in de Dendervallei’ via onze webshop

Terugname oude brochures ‘Denderstreken’

Belangrijke informatie voor de sector: oude brochures ‘Denderstreken’ worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. In de plaats van de oude brochures krijg je evenveel fietsgidsen ‘Fietsen in de Dendervallei’. Je kan ons hiervoor contacteren via toerisme@oost-vlaanderen.be of 09 267 70 70.