
Hét collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen.
64 jonge chefs, 11 Oost-Vlaamse restaurants
De vakjury selecteerde voor deze 11de editie 64 jonge chefs waarvan 12 nieuwelingen. De chefs hebben een onbevreesde kookstijl zonder tierlantijntjes en met duurzame ingrediënten als de rode draad doorheen hun verhaal. Met kwaliteitsvolle producten van eigen bodem zetten de chefs Vlaanderen op de kaart als gastronomische bestemming.
Bij de geselecteerden ook 11 Oost-Vlaamse restaurants, waaronder één nieuweling. Davy Devlieghere van Bistro Julien (Lievegem) is de nieuwe naam in het lijstje.
Jongeren kunnen in oktober en maart proeven van al dat lekkers via www.jongkeukengeweld.be.
Jong Keukengeweld in Oost-Vlaanderen
- Tom Van Lysebettens, Cochon de Luxe, www.cochondeluxe.be
- Lode De Roover, Fleur de Lin, www.fleurdelin.be
- Kim Devisschere, Roots, www.rootsgent.be
- Tom Vermeiren, Wilford T, www.restaurant-wilfordt.be
- Tim Vervynckt, Restaurant Woestyne, www.woestyne.be
- Stijn Audenaert, Restaurant VOS, www.restaurantvos.be
- Didier Bourdeaux, Maison D., www.maison-d.be
- Jonas en Laurence Haegeman, De Vijf Seizoenen, www.devijfseizoenen.be
- Niels De Landtsheer, Restaurant Calla’s, www.restaurant-callas.be
- Anthony Snoeck, Volta, www.voltagent.be
- Davy Devlieghere, Bistro Julien, www.bistro-julien.be