Skip to main content
26-06-2020

Toerisme Vlaanderen en de provinciale toeristische organisaties lanceren de nieuwe app YouFlanders, waarmee we zorgen voor een zorgeloze vakantie.

Een vlotte heropstart van de toeristische sector vraagt om een goede spreiding in tijd en ruimte van toerisme. En daar helpt de YouFlanders-applicatie bij. Samen met je bezoekers geef je als uitbater info over de real-time drukte van jouw toeristisch aanbod. Je geeft ook aan welke veiligheidsmaatregelen je toepast op jouw locatie.

Wat is en doet YouFlanders?

YouFlanders is een mobiele applicatie die sinds 5 juni 2020 gratis beschikbaar is via de Google Play Store en Apple Store. De app geeft een overkoepelend zicht op het Vlaams toeristisch aanbod. De app bevat een druktebarometer waarbij bezoekers en toeristische uitbaters aangeven hoe druk het is in een toeristische uitbating. De app geeft ook op een eenvoudige manier aan welke COVID-19 maatregelen van toepassing zijn, zowel algemeen als voor een specifiek toeristisch aanbod.

Wat is de meerwaarde voor jou als toeristische aanbieder?

Met de YouFlanders-app krijg je een handige tool in handen om jouw bezoekers op de juiste manier en op het juiste moment te ontvangen. Zo geef je in de app potentiële bezoekers rechtstreeks nuttige informatie mee over jouw toeristisch aanbod.
– Je geeft aan wat de specifieke veiligheidsmaatregelen in jouw toeristisch aanbod zijn (mondmasker verplicht of te koop, reservatie al dan niet nodig,…). 
– Je geeft aan of het wel of niet druk is in en wat de gemiddelde wachttijden zijn.
– Je past de praktische informatie over jouw toeristisch aanbod aan (openingsuren, telefoon, website, locatie, …). 
Je vindt in de app ook zelf informatie over de COVID-19 maatregelen die van toepassing zijn op jouw uitbating, en over de steunmaatregelen waarop je beroep kunt doen. 

Waarom YouFlanders?

Tijdens de lockdown verzamelden we ideeën uit de toeristische sector voor de herlancering van het toerisme. Daar kwam het veilig aanbieden van onze toeristische troeven meermaals aan bod, zowel voor de bezoeker als voor de toeristische uitbater. Bovendien blijkt uit recent onderzoek van Toerisme Vlaanderen dat Belgen massaal aangeven eigen land te willen herontdekken, maar drukke plekken wensen te vermijden.

Wil je jouw onderneming ook op YouFlanders?

Logies, musea en attracties kunnen een plaats krijgen op de YouFlandersApp.
Kijk op de pagina van Toerisme Vlaanderen voor alle praktische vragen én antwoorden.