Skip to main content

Het bos in, met StapAf

13-02-2019

Het gratis fiets- en wandelmagazine StapAf is vorige maand alweer bij meer dan vierenzestigduizend abonnees in de bus beland. Met de drie wandelroutes uit het routeboekje kon je meteen het bos in. Voor de gelegenheid werd die week een tapijt verse sneeuw besteld. De vijf fietsroutes uit het routeboekje spaar je sowieso best op voor veiliger en zonniger momenten. Wie weet wat de winter nog in petto heeft.

De cover van de nieuwe StapAf windt er geen doekjes om. Deze editie toont je de weg naar enkele groene longen in Oost-Vlaanderen. En dat is geen toeval. Samen met StapAf kwam ook de nieuwe wandelgids Woudlopen in de rekken, een pocket met vijf wandelroutes in Oost-Vlaamse bossen. De hoofdreportage van StapAf geeft een van die routes prijs en leidt je recht het Kravaalbos in.

Het Kravaalbos ligt in de Faluintjesstreek, op de grens met Vlaams-Brabant. Het maakte ooit deel uit van het illustere Kolenwoud, waartoe ook het Zoniƫnwoud en het Hallerbos behoorden. Het is een ecologisch waardevol oud bos, dat net als het Hallerbos vermaard is om de boshyacinten die er half april de kopjes bovensteken. Daarvoor is het dus nog een beetje te vroeg. Maar laat dat je niet weerhouden om naar Meldert af te zakken. Ook in de winter is het Kravaalbos een toplocatie voor wandelaars.

Ook enkele andere rubrieken van StapAf leggen de link met Oost-Vlaamse bossen. Wie verlangt naar een rustig weekendje in een groene omgeving krijgt vier logiestips in of aan een bos. En boswachter Xavier Coppens van het Agentschap Natuur & Bos toont je in de rubriek ‘Op stap’ de weg naar vier van zijn favoriete bosplekjes in Oost-Vlaanderen.

Wil je als particulier StapAf ontvangen? Abonneer je gratis en geniet vanaf nu van de beste tips voor dag- of overnachtingstrips in de provincie Oost-Vlaanderen.

Wie graag eerst even online door het magazine bladert, kan op Issuu terecht.