Skip to main content

Havenland routekaart: update

24-08-2016

Onze voorraad van de gratis routekaarten van Havenland is volledig verspreid. Voorlopig zal deze niet herdrukt worden, maar zal de digitale versie van route 2 en route 3 wel online beschikbaar blijven.

Route 1 promoten we om veiligheidsredenen niet meer omdat:

  • Het momenteel niet mogelijk is om de brug over de sluis kant Deurganckdok te nemen. Het fietserstunneltje is nog niet afgewerkt, fietsers moeten de 2e brug kant Waaslandkanaal nemen. Als de brug open is, moeten ze wachten. De tunnel is bijna klaar, de werken zijn in eindfase, maar doorgang dus niet mogelijk op dit moment.
  • Tussen het Deurganckdok en Doeldok zijn er nog veel werken. Aan de 2 gekoppelde ronde punten zijn er (nog) geen aparte fietspaden. Doorgang is dus gevaarlijk. Eens voorbij de rotondes is er opnieuw fietspad. We vermoeden dat eens de nieuwe weg af is, er ook aparte fietspaden komen om de ronde punten te nemen.
  • Als fietser kan je ook nog een stukje van de ‘oude’ baan richting sluisovergang Deurganckdok nemen. Dit fietspad is net voor de laatste bocht afgesloten (wss ook een oude weg die zal verdwijnen).
  • Er zijn wel digitale infoborden om de fietsers te informeren welke richting te kiezen voor Doel / Kallo (als brug dicht is). Dat zit dus goed.