Skip to main content
29-06-2023

Vlaanderen met zijn brede kustlijn, weidse polders, pittige heuvels en eindeloze jaagpaden spreekt als fietsland tot de verbeelding. Om het beste van Vlaanderen te beleven met de fiets, bundelden de vijf Vlaamse provincies en uitgeverij Lannoo de acht icoonfietsroutes en de Vlaanderenroute in een gloednieuwe fietsgids.

De Gids voor de Vlaamse Icoonfietsroutes beschrijft acht thematische icoonroutes, met een lengte die varieert tussen de 63 en 459 km. Met onderweg cultuur, natuur, erfgoed, gastronomie en het goede leven. De negende route, de Vlaanderenroute, verbindt de tofste trajecten van de acht icoonfietsroutes met elkaar in een bijna 1000 km lange tocht.

In Oost-Vlaanderen zijn er vier icoonfietsroutes, de Kunststedenroute, de Schelderoute, de Heuvelroute en de Vlaanderenroute. De Kunststedenroute loopt van Kruibeke, via Gent, naar Aalter. De Schelderoute volgt logischerwijs de Schelde. De Heuvelroute situeert zich in het zuiden van Oost-Vlaanderen. De Vlaanderenroute volgt in Oost-Vlaanderen de trajecten van de Kunststedenroute en de Heuvelroute.

De gids is perfect bruikbaar als inspiratiebron en door zijn compacte vorm ook handig om mee op fietstrip te nemen.

Gids voor de Vlaamse Icoonfietsroutes bestellen

De nieuwe fietsgids kan je bestellen bij uitgeverij Lannoo. De bestelling mail je naar Lieven Defour (Lieven.Defour@lannoo.be). Lannoo vraagt om bij een eerste bestelling de ingevulde klantenfiche mee te sturen. Klik hier om de klantenfiche van Lannoo te downloaden.
Toeristische infokantoren kunnen de fietsgids bij Lannoo aankopen met een korting van 40% op de consumentenprijs (€ 13,79 i.p.v. € 22,99 per gids). Verzendingskosten zijn te betalen.
De verkoopprijs in het infokantoor is € 22,99.