Skip to main content

Gezocht: horeca-ambassadeurs voor Bloeiend Oost-Vlaanderen

23-08-2017

We zoeken enthousiaste horeca die mee de sierteeltstreek willen promoten.

Voor wie?

  • Hotels, logies, restaurants en cafés
  • Zowel uitbaters, ondernemers als werknemers
  • In de gemeenten Destelbergen, Laarne, Lochristi, Lokeren, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen

Waarom?

Veel toeristen en gasten komen vaak in een horecazaak terecht met tal van vragen over de streek die ze bezoeken. Wellicht kan je als horecamedewerker niet altijd geschikt antwoorden op hun vragen. Met de gratis opleiding ‘Toeristisch Ambassadeur van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen’ leer je de sierteeltstreek kennen en kan je de bezoekers onmiddellijk op weg helpen.

Wat?

Tijdens de gratis opleiding ‘Toeristisch Ambassadeur van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen’ kom je op een prettige en speelse manier te weten welke schatten er verborgen zitten in jouw sierteeltstreek. Je zal er tevens leren hoe je deze informatie met overtuigende fierheid kan overbrengen op je klanten. Onder begeleiding van een gemotiveerde coach word je ondergedompeld in je eigen streek met al haar facetten en toeristische toppers. Je komt te weten hoe je je klanten met een meerwaarde benadert en hen met veel enthousiasme en een goed gevoel jouw streek kan laten verkennen. En je ontdekt zelf een aantal siertelers en trekpleisters in jouw sierteeltstreek! Na het volgen van de volledige vorming laten een pin en een label je eraan herinneren dat jij het aanspreekpunt voor je gast bent.

Heb je de opleiding reeds gevolgd, en wens je je verder te verdiepen in de toeristische toppers van de sierteeltstreek, geen probleem, schrijf je dan in en sluit je aan bij de namiddagsessie.

Waar en wanneer?

Horecazaken in regio Laarne, Melle, Merelbeke, Wetteren en Wichelen:

  • Maandag 02/10/2017 van 09.00 tot 17.00, gratis broodjeslunch tussen 12.30 & 13.30 uur (VOLZET)
  • Locatie: Villa Wetthra, Wegvoeringstraat 308, 9230 Wetteren

Horecazaken in regio Destelbergen, Lochristi, Lokeren, Moerbeke en Wachtebeke:

  • Maandag 09/10/2017 van 09.00 tot 17.00, gratis broodjeslunch tussen 12.30 & 13.30 uur (VOLZET)
  • Locatie: LoS Sierteeltmuseum, Zaffelare-Dorp 83, 9080 Zaffelare

Inhoud van de cursus

  • Voormiddag: cursus over klantvriendelijkheid en onthaal, met linken naar toeristische trekpleisters.
  • Namiddag: historiek sierteelt en toeristisch aanbod. Busrondrit langs sierteeltbezienswaardigheden en toeristische toppers, aangepast aan de regio.

De namiddagsessies vinden plaats van 13.30 tot 17.00 uur, met een aan de streek aangepast programma. Horecazaken van alle deelnemende gemeenten kunnen kiezen welke namiddagsessie ze volgen. Je kan zelfs beide namiddagsessies volgen, als je dat wenst.

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding is niet meer mogelijk.

Meer info?

Toerisme Oost-Vlaanderen
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
B-9000 Gent
T: 09 267 70 70
M: toerisme@oost-vlaanderen.be

Horeca Vorming Vlaanderen
Anspachlaan 111 bus 4
B-1000 Brussel
T: 02 513 64 84
W: www.fanvanhoreca.be

Het project B(l)oeiend Oost-Vlaanderen is een Platteland Plus-project, met steun van de Vlaamse overheid en Provincie Oost-Vlaanderen.