Skip to main content
30-07-2023

Nieuwe toeristische kaart voor het Waasland

De toeristische sector in het Waasland kan de gloednieuwe toeristische kaart voor het Waasland bestellen via https://www.routen.be/toeristische-kaart-waasland. Zo kan via de logieshouder, het infokantoor en de andere infopunten de kaart verspreid worden als een warme welkom voor de toeristen in onze regio.

Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Waasland creëerden een toeristische kaart op 5.000 exemplaren in het Nederlands en op telkens 1.000 exemplaren in het Frans, Engels en Duits. De kaart bevat alle belangrijke bezienswaardigheden van de regio en ook enkele belangrijke nieuwe trekpleisters zoals het Uitzichtpunt Niemandsland en Kasteel Wissekerke in Bazel. Bedoeling is dat de toerist, eens ter plaatsen in één oogopslag kan ontdekken wat een rijk aanbod hier tussen beide Vlaamse havens, Gent en Antwerpen, te vinden is.

Het Waasland zit als toeristische regio al een tijdje in een groeiende dynamiek. Er zijn meer logiespartners die zich engageren om de regio mee op de kaart te zetten, er is de dynamiek rond de Kruibeekse Polders, Kasteel Wissekerke en het Grenspark Saeftinghe, er zijn de bosgebieden op de zandrug aan de Belgisch-Nederlandse grens die steeds populairder worden, er is Verbeke Foundation en nog zoveel meer. Het is de overtuiging van Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Waasland dat een toerist niet meteen de ons omliggende grote steden of Zeeland moet gaan opzoeken voor een perfect vakantiegevoel. Het kan steeds meer in het Waasland zelf en deze toeristische kaart, als warme welkom, wil daarbij helpen.

De toeristische kaart kwam er op vraag van de sector en de Wase gemeenten. Ze zal op termijn ook deel uitmaken van een pakket dat elke Wase gast zal krijgen die hier logeert.