Skip to main content
03-09-2020

Wie Arnout Hauben zegt, denkt aan wandelen, maar ook een beetje aan oorlog. De journalist/programmamaker stapte in 2013 en 2015 de hele frontlijn van de Eerste Wereldoorlog af en maakte ook vorig jaar een wandelreportage over de Tweede Wereldoorlog. Ontmoetingen en gesprekken voor de camera liet hij grotendeels aan het lot over. Ook kampeerplaatsen werden vaak à la minute gekozen. Soms in de tuin van zijn gesprekspartners.

In volle coronatijd, in het voorjaar van 2020, trok Arnout opnieuw ten strijde, zij het langs een meer vredevol traject. Samen met een klank- en cameraman wandelde hij in opdracht van productiehuis De Chinezen de GR129 af, tussen Brugge en Arlon, een van de ‘grote routepaden’ die België doorkruist. In hun kielzog volgden twee techniekers met een auto vol apparatuur om het beeldmateriaal op dagelijkse basis te monteren. Het programma wordt nu uitgezonden op één en belooft een topper te worden.

Arnout en Co stapten vanuit Brugge dwars door Oost-Vlaanderen, via het Meetjesland en de Leiestreek, maar grotendeels via de Vlaamse Ardennen. Ook nu weer liet hij veel aan het lot over, maar voor de logistieke ondersteuning van zijn technische crew kwamen Arnout & Co bij Toerisme Oost-Vlaanderen en haar regio’s terecht. Logies en maaltijden werden door Toerisme Oost-Vlaanderen en haar regiomedewerkers gereserveerd. Een goed bed en een stevig ontbijt waren de enige vereisten. Ook de stopplaatsen, verhalen en een aantal van de gesprekspartners werden door Toerisme Oost-Vlaanderen en haar regio’s aangereikt. Mocht iemand zich afvragen hoe de media zo makkelijk hun weg vinden naar bijzondere adresjes in Oost-Vlaanderen, dan licht dit programma een tipje van de sluier. Veel kijkplezier!

Vlaanderen Vakantieland schreef ook een artikel over de wandeltocht. De bezienswaardigheden en de vele logiesmogelijkheden komen er aan bod. Lees hier het artikel op vlaanderenvakantieland.be.