Skip to main content
05-12-2022

Het Waasland is weer een uitzichtpunt rijker! Pal op de grens in het waterwingebied van Stekene en Sint-Jansteen kan je genieten van een adembenemend uitzicht op 22 meter hoogte. Langs de ene kant ontdek je het wondermooie Waasland, langs de andere kant het even mooie Zeeuws-Vlaanderen.

Uitzichtpunt Niemandsland

Op het grensgebied van Stekene en Hulst kan je de trappen beklimmen van een gloednieuwe uitzichttoren. De toren symboliseert de verbondenheid in deze grensregio en staat aan de grenspaal vlakbij ‘t Vossenhol. Letterlijk op niemandsland, een stukje grond tussen België en Nederland.

Vanop 22 meter hoogte heb je een panoramisch zicht over de Wase en Zeeuwse bossen en polders. Naast het fenomenale uitzicht, wijst de toren je ook de weg naar de streekproducten en het hoevetoerisme in de omgeving van de grens.

Wil je ook het uitzichtpunt beklimmen? De plaats is bereikbaar via een zandpad dat vertrekt aan ’t Vossenhol in de Sint-Jansteenstraat of via de parking aan de rotonde bij Kapellebrug (NL).

De toren is een realisatie van verschillende partners aan beide zijden van de grens. Toerisme Oost-Vlaanderen zorgde voor een financiële bijdrage van €30.000.