Skip to main content
27-06-2023

Heb je een passie voor duurzaam ondernemen en ben je op zoek naar een manier om erkenning te krijgen voor je inspanningen op dit gebied? Het Green Key-label zou dan perfect bij jou kunnen passen. Green Key is een gerenommeerd internationaal duurzaamheidslabel voor MICE-locaties, logies, accommodaties, attracties en restaurants. In Vlaanderen wordt dit label gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, ondersteund door Toerisme Vlaanderen.

Goed voor de bezoekers, goed voor de uitbater

Het Green Key-label is een win-win situatie: het is zowel voordelig voor de bezoekers als voor de exploitanten. Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium belonen met dit label de MICE-locaties in Vlaanderen die zich inzetten voor de bescherming van het milieu. Deelnemende bedrijven genieten talrijke voordelen, waaronder aantrekkelijkheid voor milieubewuste klanten en mogelijke kostenbesparingen. Bovendien, door je aan te sluiten bij Green Key, sluit je je aan bij een internationaal erkend ecolabel en krijg je ondersteuning bij het verduurzamen van jouw onderneming.

Daarnaast geeft het Green Key-label nog enkele voordelen met zich mee. 

Kostenbesparing
Het implementeren van milieuvriendelijke maatregelen, zoals energiebesparing, waterbesparing en afvalvermindering, leidt tot lagere operationele kosten op de lange termijn. “Green Key” label moedigt deze maatregelen aan en biedt richtlijnen en ondersteuning om kostenbesparende praktijken te implementeren. 

Toegang tot een netwerk
Als je het “Green Key” label gebruikt, word je onderdeel van een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties. Dit netwerk kan kansen bieden voor samenwerking, kennisuitwisseling en het delen van best practices met andere deelnemers. 

Voldoen aan de vraag van consumenten:
Steeds meer consumenten hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij het maken van hun keuzes. Grotere aantrekkingskracht op bewuste consumenten en een concurrentievoordeel kan opleveren. 

Behaal in slechts 5 stappen een Green Key ecolabel

 • STAP 1: Doe de zelftest
  De zelftest is ontworpen om je onderneming te evalueren op het gebied van duurzaamheid. Het is een online formulier waarin alle Green Key-criteria per thema (energie, water, afval…) zijn opgenomen. Door dit formulier in te vullen, krijg je een duidelijk beeld van je huidige positie en wat de mogelijke vervolgstappen kunnen zijn. Je kunt de zelftest invullen op de website www.green-key.be, na het aanmaken van een account en het toevoegen van een locatie.

 • STAP 2: Definitieve inschrijving voor Green Key
  Ben je klaar om je definitief in te schrijven? Klik dan op ‘verzenden’ en stuur een bevestigingsmail naar green-key@goodplanet.be.

 • STAP 3: Een controlebezoek door een externe milieuexpert
  Een milieuexpert neemt contact met je op om een controlebezoek in te plannen. Tijdens dit bezoek worden actiepunten vastgesteld die moeten worden aangepakt om het Green Key-label te kunnen behalen. Je krijgt na dit bezoek enkele weken de tijd om deze aanpassingen te maken.

 • STAP 4: Jurybeoordeling van je dossier
  Je dossier wordt in december of mei beoordeeld door een onafhankelijke jury van relevante stakeholders uit de sector. Deze jury beslist of je het Green Key-label mag ontvangen.

 • STAP 5: Uitreiking van de Green Key en/of persbericht: Is je dossier goedgekeurd? Dan ontvang je het Green Key-certificaat, de vlag en het Green Key-bordje dat je bij de ingang van je onderneming kunt plaatsen.

Lees hier meer over Green Key of neem contact op via green-key@goodplanet.be

Wat de gecertificeerden over Green Key zeggen

“Sinds 2014 behalen we jaarlijk de Green Key – wij zijn fan. We kozen voor een duurzaam, authentiek en kwalitatief label omdat deze kwaliteiten ook sterk deel uitmaken van ons eigen verhaal. Hiermee onderlijnen we bij onze partners, zaalhuurklanten en concertbezoekers duidelijk waar we voor staan en blijven gaan.” 

HA Concerts

“De samenwerking met Green Key verloopt zeer positief. We merken dat het Green Key-team altijd bereid is om ons te ondersteunen en te begeleiden gedurende het certificeringsproces. Ze bieden waardevolle expertise en hulpmiddelen om ons te helpen bij het identificeren en implementeren van duurzame maatregelen. De samenwerking met Green Key heeft ook ons bewustzijn vergroot. Dit alles past dan ook perfect in de ESG-strategie van ons moederbedrijf Easyfairs.” 

Flanders Expo


Meer info of interesse?

Contacteer Jorine Vermeer van GoodPlanet Belgium: green-key@goodplanet.be of +32 (0)473 13 45 76.