Toerisme in tijden van corona: tegenslag of toekomst?

Bedankt voor je interesse in onze inspiratiedag. Ontdek hier het volledige programma met meer uitleg over de sprekers en de sessies.

13.30 Korte intro

13.35: Toeristische trends in tijden van corona
Herman Konings, Pocket Marketing/nxt

Covid-19 veroorzaakte een aardverschuiving, niet in het minst in de wereld van reizen en gastheerschap. Maar wat gebeurt na wat is gebeurd? Verantwoorde en hanteerbare voorspellingen maken over hoe mensen en samenlevingen “post-Corona” – of is het “co-Corona”? – zullen veranderen, is een missie met mitsen en maren. Dàt we (in meer of mindere mate) zullen veranderen, staat wel vast. Historici, psychologen en sociologen hebben daar weinig illusies over. Ernstige crises, zoals ook deze pandemische storm, hebben er altijd voor gezorgd dat allerlei maatschappelijke trends en marktontwikkelingen aanzienlijk versneld werden.

Een nieuw venster met mogelijkheden kondigt zich aan, en Herman Konings zal op 30 november de luiken voor jou openen, en op een verteerbare wijze nieuwe inzichten en scenario’s delen over het veranderende gedrag van en opkomende trends bij zowel reizigers als logiesaanbieders voor de komende jaren.

Herman Konings is veranderingspsycholoog en trendanalist, en een veelgevraagd spreker bij bedrijven, genootschappen, overheden en het hoger onderwijs. Als bevlogen verhalenverteller neemt hij ons mee in de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, van wat is en wat zal zijn.

14.15: Juiste kostencalculaties leiden tot juiste beslissingen
Prof. dr. Sophie Hoozée, Universiteit Gent

In deze tijden is een goed zicht op kosten en financiën essentieel. Hoe kan je op basis van kostenrekeningen uit de boekhouding relevante informatie genereren om beslissingen te ondersteunen (in crisistijden)?
Om je hierbij op weg te helpen, licht prof. dr. Sophie Hoozée (UGent) de belangrijkste technieken van kostencalculatie toe aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden.
Prof. dr. Sophie Hoozée ondersteunt haar uitleg met concrete voorbeelden, o.a. uit de horeca- en eventsector.

14.55: Break

15.10: Routen: hoe fietsen & wandelen je onderneming versterkt
Bram Elewaut, expert Websites & online marketing – Toerisme Oost-Vlaanderen

Fietsen en wandelen is populairder dan ooit. Toerisme Oost-Vlaanderen speelde hierop in met Routen.be. Een nieuw platform die fietsers, wandelaars en toeristische ondernemers met elkaar verbindt.
Ook voor jouw dienst en onderneming is Routen.be een meerwaarde: extra recreatieve mogelijkheden in je omgeving, inspirerende fiets- en wandelverhalen, routeplanners waarmee je zelf aan de slag kan,… Bram Elewaut legt het allemaal haarfijn uit.

15.50: Slotwoord door gedeputeerde Leentje Grillaert

16.00: Einde