Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Word Gastheer van het Landschapspark Drongengoed

26 februari 2019 @ 12:30 - 17:00 CET

Gratis

Draag jij als ondernemer het Landschapspark Drongengoed een warm hart toe? Ben je trots op jouw Landschapspark Drongengoed? Wil je je onderscheiden naar jouw gasten door jouw kennis te vergroten over en jouw gasten te betrekken bij de natuur, het landschap en/of de cultuurhistorie in het gebied waarin je werkzaam bent? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Toerisme Oost-Vlaanderen en IVN zoeken horeca-, recreatieondernemers of verhuurders van verblijfsaccommodaties die opgeleid willen worden tot gastheer/gastvrouw van Landschapspark Drongengoed.

Onderscheidend ondernemen

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming of een dagje uit. Als gastheer kan je onderscheidend inspelen op de behoefte van jouw gast. Je speelt in op de behoefte van de gast, je bouwt mee aan een positief imago van Landschapspark Drongengoed en stimuleert het draagvlak voor behoud van het landschapspark bij toeristen en mensen uit de omgeving.

Voor wie?

De cursus Gastheer van Landschapspark Drongengoed is geschikt voor geïnteresseerde ondernemers die Landschapspark Drongengoed een warm hart toedragen of zich betrokken voelen bij toerisme en recreatie in het gebied, zoals:

  • verblijfsaccommodaties, hotels, campings, vakantiewoningen of B&B’s.
  • horecagelegenheden, restaurants, café’s, theetuinen.
  • agrotoerisme, producenten van lokale streek- en hoeveproducten
  • professionele gidsen, (toeristische) informatiepunten.

Ben je geen horeca-, recreatieondernemer of verhuurder van een verblijfsaccommodatie, maar wel geïnteresseerd? Dan bieden we jou de cursus ‘Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed’ aan.

Wat bieden we jou?

Een opleidingstraject van vier middagen, tussen half februari en half april 2019, waarin je wordt opgeleid tot ‘Gastheer van het Landschap’, uitgevoerd door IVN Natuureducatie samen met Toerisme Oost-Vlaanderen.

Na deelname is jouw enthousiasme nog groter, jouw kennis verbreed én ontvang je een officiële certificering. Gastheren worden geprivilegieerde partners in de promotie van het landschapspark, Meetjesland en Oost-Vlaanderen, worden infopunten voor het landschapspark en het Meetjesland en worden vermeld op de wandel- en fietslussen. Daarnaast maak je deel uit van een groot netwerk van 2500 gastheren in Nederland en België en geniet je van korting in de webshop van IVN.

Locatie

De cursus Gastheer van Landschapspark Drongengoed bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin theorie en praktijk samenkomen. De bijeenkomsten vinden steeds op een andere plek in het gebied plaats.

Geen eigen bijdrage

Deelname aan de cursus Gastheer Landschapspark Drongengoed is gratis. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Om Gastheer van Landschapspark Drongengoed te worden dient u tenminste drie van de vier bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Cursusdata

De cursusdata zijn:

  • Cursusdag 1: dinsdag 26 februari 2019 van 12.30-17.00uur
  • Cursusdag 2: dinsdag 19 maart 2019 van 12.30-17.00uur
  • Cursusdag 3: dinsdag 2 april 2019 van 12.30-17.00uur
  • Cursusdag 4: dinsdag 30 april 2019 van 12.30-17.00uur

Inschrijven

Schrijf in voor 17 februari. Deelname is gratis.

Meer informatie

Lees meer over het programma op de website van IVN en bekijk het korte filmpje van ondernemers die al eerder deelnamen aan het programma ‘Gastheer van het Landschap’.

Belééf het Drongengoed en laat je meeslepen in de verborgen verhalen en de grenzeloze rust.

Gegevens

Datum:
26 februari 2019
Tijd:
12:30 - 17:00 CET
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie