Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Word ambassadeur Scheldeland – Scheldeland Oost (Dendermonde)

11 oktober 2021 @ 09:00 - 17:00 CEST

Zet jij de gastenbeleving voorop? En wil je de troeven van Scheldeland promoten bij je gasten en bezoekers? Word ambassadeur Scheldeland of verleng je ambassadeurschap!

Tijdens een workshop klantgerichtheid leer je hoe je je gast centraal zet voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast verken je inspirerende locaties in Scheldeland Oost, van Buggenhout tot Klein-Brabant.  Of verken de Dendervallei, van Lessines tot Dendermonde, en ervaar je de kracht van de natuur. Want de Dendervallei moet je spotten!

Voor wie?

Toeristische ondernemers van Dendermonde in regio Scheldeland. Je ontvangt een uitnodiging per mail.

Geef bij je inschrijving aan wat je motivatie is om deel te nemen aan het traject.

Wat bieden we aan?

In de workshop klantgerichtheid leer je kijken naar je zaak vanuit het oogpunt van je gast. Je ontdekt wat een bezoekerscyclus is en hoe je gast je zaak en service ervaart. Daarna bepaal je hoe je voor jouw zaak de klantervaring kan verbeteren. Op het einde van de sessie heb je inzicht in hoe de toerist zijn bezoek beleeft en waar je de beleving kan verbeteren. Je beschikt over een concreet verbeterplan dat je thuis verder aanvult en waarop je feedback krijgt.

De modules streekverkenning laten je verder kennis maken met de troeven van regio Scheldeland en de Dendervallei. Beleef de Dender van op de fiets van Geraardsbergen naar Lessines in Wallonie Picarde en kom meer te weten over interessante stops onderweg. Bewonder het eeuwenoude Unesco erfgoed van de stad Dendermonde en ervaar de groene Beneden-Dendervallei vanuit Wieze. Ontdek de creatieve en hippe plekken in Aalst en beleef zelf het avontuurlijk aanbod op en naast de Dender van The Outsider Aalst. Bezoek de omgeving van het kasteel d’Ursel aan de Schelde en ontdek het pittorseke Sint-Amands en het museum van de dichter Emile Verhaeren. Of ervaar de uitgestrekte natuur en stilte in Buggenhoutbos en proef de bieren van brouwerij Bosteels.

Waar en wanneer?

1. Workshop klantgerichtheid: 

  • Maandag 11 oktober van 9u tot 17u in Casa Cava, Rosstraat 124, 9200 Dendermonde

2. Modules streekverkenning: kies 1 of meerdere modules

  • Dinsdag 14 september van 9u30 tot 16u30: fietstocht* naar Lessines langs Dendernatuur met stops onderweg, start in Het Bruggenhuis, Majoor Van Lierdelaan 50, 9500 Geraardsbergen
  • Donderdag 23 september van 9u30 tot 16u30: erfgoedwandeling in Dendermonde in de spirit van het Ros Beiaard en wandeling in de Beneden-Dendervallei in Wieze, start bij Bar d’O, Grote Markt 30, 9200 Dendermonde
  • VOLZET (schrijf je in op de wachtlijst) Maandag 4 oktober van 9u30 tot 17u: stadswandeling in trendy Aalst en proeven van het avontuurlijk aanbod op en naast de Dender van The Outsider Aalst, start in Utopiacafé, Utopia 1, 9300 Aalst
  • Maandag 18 oktober van 9u30 tot 16u30: verken de omgeving van Kasteel d’Ursel en De Notelaer aan de Schelde en ontdek het pittoreske Sint-Amands met het Emile Verhaeren museum, start in Kasteel d’Ursel, Wolfgang d’Urselstraat 9, 2880 Bornem.
  • Donderdag 21 oktober van 9u30 tot 16u: wandel in Buggenhoutbos en proef de bieren van brouwerij Bosteels, start bij Brasserie Foreest, Kasteelstraat 187, 9255 Buggenhout

De streekverkenningen zijn in kleine groepjes, inclusief lunch en met eigen vervoer.

*14/9: fietstocht: we voorzien elektrische en gewone fietsen, geef bij je inschrijving aan als je met je eigen fiets komt. De tocht is ongeveer 30 km lang.

Inschrijven?

Schrijf in voor 7 september 2021. Deelname is gratis. Je kan je inschrijving tot 7 september kosteloos annuleren. Bij late annulaties of afwezigheid op een workshop rekenen we een no show fee van 25 EUR aan (behalve bij overmacht of ziekte). Kan je onverwacht toch niet aanwezig zijn, breng ons vooraf op de hoogte via elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be. Dan kan iemand anders je plaats innemen.

Plaatsen zijn beperkt! We willen aan zoveel mogelijk zaken de kans geven om deel te nemen. Daarom kan je met maximum twee personen per onderneming of organisatie inschrijven.

SCHRIJF IN

Wat is een ambassadeur Scheldeland?

Als ambassadeur werk je aan de professionalisering van de service en ben je het uithangbord van je toeristische regio. Je staat garant voor een gastvrij onthaal, geeft je gasten insider tips en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Toerisme Oost-Vlaanderen biedt praktijkgerichte workshops aan rond verschillende thema’s, en streekverkenningen in de regio. De workshops zoomen in op verschillende skills om je onderneming of zaak te versterken. De streekverkenningen dompelen je verder onder in de troeven van de regio. Ondertussen leer je je concullega’s beter kennen en is er ruimte voor netwerking.

Om je ambassadeurstitel te verdienen en te behouden volg je jaarlijks een workshop uit ons aanbod én minstens een module streekverkenning in je regio. Een workshop rond klantgerichtheid is essentieel. Ambassadeurs weten namelijk hoe ze de gast centraal zetten en dit voor, tijdens en na het bezoek.

Wij geven je zaak extra zichtbaarheid als ambassadeur Scheldeland. Je maakt dan deel uit van een netwerk van ambassadeurs die bijblijven met de nieuwe toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Wat met corona?

We laten de sessie op een veilige manier verlopen en zorgen voor kleine groepjes, voldoende ventilatie, afstand tussen de deelnemers, alcoholgel én gezond verstand.

Vragen?

Mail naar elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be of  bel 0474/55 10 19

Gegevens

Datum:
11 oktober 2021
Tijd:
09:00 - 17:00 CEST
Evenement Categorie:

Locatie

The Outsider Vlaamse Ardennen
Donkstraat 52
Oudenaarde, Oost-Vlaanderen 9700 België
Telefoon:
+32 473 46 86 76
Site:
https://www.lakehouseoudenaarde.be/