Voor de praktische organisatie van de beurs van de Infodag Groepen XL werken we met Zoom. Zoom is een programma waarmee je online met elkaar kan bellen en communiceren wanneer persoonlijke ontmoetingen niet mogelijk zijn. Als standhouder en als bezoeker kan je werken met de gratis versie die je installeert op jouw apparaat.

Vooraf

Om te kunnen deelnemen aan de digitale beurs, heb je naast een goede internetverbinding ook een webcam en microfoon nodig. Laptops en mobiele telefoons hebben dat (meestal) allemaal. Werk je met een standaard computer, dan zou je moeten zorgen voor een webcam, microfoon en luidsprekers. Kies dus zelf het apparaat wat voor jou het gemakkelijkst is. Zorg er ook voor dat je je op een rustige plaats bevindt met weinig achtergrondlawaai, zodat je alles optimaal kan beleven.

Hoe werkt Zoom?

Hieronder leggen we uit hoe je deelneemt aan de digitale beurs. De eerste stap, nl. Zoom installeren, doe je best op voorhand zodat je op je gemak bent op de dag zelf.

Stap 1: installeer Zoom op je computer, PC of tablet

(als je Zoom al geïnstalleerd hebt, kan je doorgaan naar stap 2)
Om deel te kunnen nemen moet je de gratis software installeren op het apparaat waarmee je wil inbellen. Afhankelijk van je keuze kan je Zoom installeren als volgt:
– Op de computer: ga naar https://zoom.us/download en volg daar de instructies.
– iOS, iPhone of iPad: ga naar de Apple App Store en zoek naar de app ‘Zoom Cloud Meetings’ (van zoom.us). Download en installeer de app.
– Smartphone met Android: ga naar de Google Play Store en zoek naar de app ‘Zoom Cloud Meetings’ (van zoom.us). Download en installeer de app.

Stap 2: wanneer je de uitnodiging krijgt

Wanneer je je ingeschreven hebt voor de beurs, zal je een uitnodiging krijgen via mail met een URL-link in. Nadat je op de URL geklikt hebt, zal Zoom geopend worden via je internetbrowser. Op je scherm kan een kader verschijnen waarbij je moet klikken op “Zoom openen”.
Wanneer je geen mail hebt ontvangen, controleer dan even je spam/ongewenste e-mails.

Stap 3: deelnemen aan de beurs

Klik op “Join with computer audio”. Wanneer je dat gedaan hebt, kom je terecht bij onze digitale beurs. Het kan enkele minuten duren vooraleer je toegelaten wordt. We willen vragen om de camera aan te zetten maar de microfoon uit te laten, zodat er geen hinder is door achtergrondgeluiden. Zowel je camera als microfoon kan je aan- en afzetten met de knoppen in de balk onderaan het scherm.

Heb je hierover nog vragen, dan kan je terecht bij Toerisme Oost-Vlaanderen, T 09 267 70 50, sector@oost-vlaanderen.be.

Klik hier om terug te keren naar de infopagina voor de standhouders.