Skip to main content
09-01-2023

Ook in 2023 organiseert Toerisme Oost-Vlaanderen in samenwerking met I Like Media een reeks boeiende sessies rond sociale media. We kozen voor een mix tussen fysieke, interactieve workshops en inspirerende webinars, over diverse thema’s. Maar allen hebben ze één doel: jouw sociale media skills versterken en je online zichtbaarheid verhogen!

Net als in 2022, slaat Toerisme Oost-Vlaanderen de handen in elkaar met I Like Media en brengen we een reeks workshops rond digitale communicatie en sociale media. Enkele workshops die in 2022 op heel wat succes konden rekenen, staan ook in 2023 op de planning. Maar daarnaast pakken we ook uit met enkele nieuwe workshops én webinars.

Nieuw in 2023: na de workshops worden jullie aan het werk gezet! Ga thuis aan de slag met de skills die je aangeleerd kreeg tijdens de workshops ‘Meer resultaat halen met Facebook’, ‘Betere foto’s maken met je smartphone’, ‘Starten met Instagram’, ‘Filmen en monteren met je smartphone’, en krijg persoonlijke feedback van de lesgever tijdens een online 1-op-1-gesprek.

Bekijk hieronder het aanbod voor het voorjaar 2023. De locaties van de fysieke workshops worden binnenkort bekend gemaakt.

Afhankelijk van de populariteit van deze sessies en de evaluaties achteraf, zullen we in het najaar een gelijkaardig opleidingsaanbod voorstellen. Kan je er dus dit voorjaar geen enkele keer bij zijn? Weet dan dat je ook in het najaar bij ons terecht kunt.

Interesse? Inschrijvingen voor de voorjaarssessies worden binnenkort geopend. Hou sector.tov.be én je mailbox in de gaten en blijf op de hoogte!
Deze workshops worden georganiseerd om het Oost-Vlaams toeristisch aanbod te versterken. Enkel toeristische ondernemers en toeristische ambtenaren uit Oost-Vlaanderen kunnen deelnemen.

Aanbod maart-mei 2023

Maandag 6 maart 2023 – ‘Scoren met creatieve content op sociale media’ | Webinar
19u00 – 21u00

Elke week opnieuw scoren op Facebook, LinkedIn of Instagram is niet altijd gemakkelijk. Vaak kom je niet veel verder dan een sfeerfoto of een link naar je website delen. In deze inspiratiesessie krijg je goede voorbeelden voorgeschoteld en leer je stap voor stap hoe je op een meer creatieve manier posts voor sociale media maakt.

Dinsdag 14 maart – ‘Meer resultaat halen uit Facebook’ | Workshop
13u30-16u30 | Locatie: n.t.b.

Facebook is en blijft een heel krachtig sociaal medium met een breed bereik. Meer dan 75% van de Vlamingen is erop actief. In deze workshop ga je een stapje verder. Ideaal als je al even een Facebookpagina beheert, maar strategischer en tactischer te werk wil gaan. Hoe verschalk je de algoritmes? En hoe lok je interactie uit? Met tips en inspiratie tillen we je communicatie naar een hoger niveau. Je gaat meteen ook zelf aan de slag! Met deze kennis ben je helemaal klaar om meer dan ooit interactie uit je Facebookpagina te halen. 2 weken later spreek je opnieuw af met trainer Christophe Toye om persoonlijke feedback te krijgen in een online 1-op-1 sessie van een half uurtje.

Donderdag 23 maart – ‘Betere foto’s maken met je smartphone | Workshop
13u30 -16u30 | Locatie: n.t.b.

Visueel communiceren is een must in een wereld waarin mensen scrollen door newsfeeds en swipen doorheen stories. Goede beelden zijn dus essentieel. En daar hoef je tegenwoordig niet noodzakelijk nog een dure reflex-camera voor in huis hebben. In deze interactieve opleiding leer je hoe je met je smartphone gemakkelijk knappe foto’s maakt en bewerkt zodat je ze meteen kunt delen op je online kanalen. Met deze kennis ga je aan de slag om foto’s te nemen in functie van je website of sociale media. Twee weken later leg je je foto’s voor aan trainer Lobke Gielkens om persoonlijke feedback te krijgen in een online 1-op-1 sessie van een half uurtje.

Maandag 17 april – ‘Zo maak je wervende online video’s’ | Webinar
19u00 – 21u00
Op je smartphone heb je een hele filmstudio in je broekzak. Maar lukt het je ook om het volledige potentieel ervan te benutten? In deze online inspiratiesessie leer je hoe je meerdere camerabewegingen met elkaar combineert voor een mooi effect, hoe je naadloze camera-overgangen maakt en hoe je kan filmen vanuit originele perspectieven. Stuk voor stuk eenvoudige aanpassingen in de manier waarop je filmt, maar wel met een groot effect op het eindresultaat. Verder ontdek je ook 5 handige apps waarmee je het jezelf net iets gemakkelijker maakt om de mooiste video’s te maken. En wees gerust: dat kan ook met een heel krap of net met helemaal geen extra budget.

Dinsdag 9 mei – ‘Starten met Instagram’ | Workshop
13u30 – 16u30 | Locatie: n.t.b.

In deze opleiding krijg je een grondige introductie om gelanceerd te geraken op Instagram. Ideaal dus voor als je nog geen profiel hebt voor je zaak of net gestart bent en alle functies en knoppen in Instagram wil ontdekken. De nadruk ligt op praktijk: je gaat aan de slag met je bio, je leert hoe je goede overzichtsberichten maakt, bewerkt en post met de tools van Instagram en met enkele externe apps. Je leert ook al een eerste Instagram story maken. Na deze sessie ben je klaar om je zaak te lanceren op Instagram. Na twee weken spreek je opnieuw af met trainer Leen Veldeman om persoonlijke feedback te krijgen in een online 1-op-1 sessie van een half uurtje.

Donderdag 25 mei – ‘Filmen en monteren met je smartphone’ | Workshop
13u30 – 16u30 | Locatie: n.t.b.

Vandaag kan je op een eenvoudige manier je smartphone omtoveren tot een film- en montagetoestel.
In deze praktische opleiding leer je hoe je met je smartphone professionele opnames maakt. Je leert wat snijbeelden en 3-sequenties zijn en hoe je een scene goed in beeld brengt. Je maakt tijdens de dag je eigen beelden. Daarna monteer je ze zelf aan elkaar tot een wervend videoverhaal. Je krijgt alle
instrumenten aangereikt om als mobiele reporter leuke videoverhalen te vertellen. Met die kennis ga je aan de slag in jouw zaak. En twee weken later leg je je video’s voor aan trainer Jade Yorks om persoonlijke feedback te krijgen in een online 1-op-1 sessie van een half uurtje.

Voor wie en wanneer?

Je kan deelnemen als logiesuitbater, uitbater van reca, toeristische ondernemer, communicatiemedewerker van een toeristisch infokantoor en MICE-aanbieder. De workshops specifiek voor MICE-aanbieders, worden in februari gecommuniceerd.