Skip to main content

Word gids in het Scheldeland

01-07-2018

Het Perspectief organiseert een specialisatieopleiding voor regiogidsen in Scheldeland.

Heb je al een diploma van gids? Of heb je het basisjaar van de gidsenopleiding achter de rug? Ben je gepassioneerd door het Scheldeland? Zou je graag de regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden door landschappen, sierteeltvelden, kastelen en gemeenten van Scheldeland? Wil je graag verhalen over Scheldeland vertellen? Als je positief antwoordt op deze vragen dan is onderstaande informatie ook voor jou interessant.

PCVO het Perspectief organiseert vanaf september 2018 een specialisatieopleiding tot Gids Scheldeland. Er zijn zowel theoretische lessen als uitstappen en projecten gepland. De lessen hebben plaats op zaterdag of op maandagavond. Wie afstudeert, krijgt een erkenning als Regiogids Scheldeland. De toeristische organisaties van Scheldeland kunnen dan een beroep doen op jou als regiogids.

De opleiding start midden september. Een deel van de lessen wordt in Gent gegeven, een ander deel in Scheldeland zelf. Wie interesse heeft, laat dit best voor de 2e helft van augustus weten aan Miguel De Clercq, miguel.declercq@hetperspectief.net. Gidsen en personen die het basisjaar van de gidsenopleiding tot een goed einde hebben gebracht, kunnen zich inschrijven voor deze specialisatieopleiding.

Ook voor bijkomende informatie kan je bij Miguel De Clercq terecht.