Skip to main content
27-10-2020

CVO Groeipunt organiseert een nieuwe opleiding voor regiogidsen in Scheldeland (Oost-Vlaams deel). Heb je interesse? Schrijf je dan in voor de infosessie op 10 december (zie hieronder).

Ben je gepassioneerd door het Scheldeland? Wil je weten wat de streek tussen Gent en Dendermonde te bieden heeft? Wil je Aalst, Dendermonde en Ninove beter leren kennen?
Zou je graag groepen rondleiden door landschappen, sierteeltvelden, kastelen, steden en gemeenten van Scheldeland? Wil je verhalen over Scheldeland vertellen? Als je positief antwoordt op deze vragen dan is onderstaande informatie voor jou zeker interessant.

Wie nog geen gidsdiploma heeft, kan de basisopleiding starten in januari ’21 (anderhalf jaar) of september ’21 (één jaar). In de basisopleiding leer je hoe je omgaat met de omgeving, een verhaal maakt, boeiende elementen selecteert en je verhaal afstemt op verschillende klanten. Daarnaast leer je omgaan met historische, culturele en geografische bronnen.
Je kan de basisopleiding afronden in 1 jaar als je 2x per week les volgt. Doe je het liever op een rustig tempo? Dan kan je de opleiding afwerken in anderhalf jaar.

Heb je al een diploma van gids? Of heb je het basisjaar van de gidsenopleiding achter de rug? Dan kan je aansluiten in september ’22. Dan start de specialisatieopleiding tot Gids Scheldeland. De specialisatieopleiding is gespreid over twee jaar, zodat de opleiding perfect combineerbaar is met een job en/of een gezin.
Er zijn zowel theoretische lessen als uitstappen en projecten. Wie afstudeert, krijgt een erkenning als Regiogids Scheldeland. De toeristische organisaties van Scheldeland kunnen dan een beroep doen op jou als regiogids.

Infosessie gidsenopleiding Scheldeland

Heb je interesse om gids Scheldeland te worden? Op donderdag 10 december om 19.00 uur organiseert Groeipunt een online infoavond hierover. Na deze infosessie zal je je kunnen inschrijven. Stuur een mail naar miguel.declercq@groeipunt.be om je plaats te reserveren voor de infoavond.
Ook voor bijkomende informatie kan je bij Miguel De Clercq terecht.

Praktisch

Voor de basisopleiding worden de lessen in Gent gegeven. In de specialisatiejaren vinden de meeste lessen en uitstappen plaats in Scheldeland zelf.