Skip to main content
23-06-2020

Vaarwel StapAf, welkom Routen! Routen is de nieuwe naam van ons magazine, onze nieuwsbrief en onze website. Routen staat voor fietsen en wandelen in Oost-Vlaanderen, voor alles wat bezoekers de weg wijst naar de betere plekjes in onze provincie.

Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert Routen,
dé vindplaats voor fiets- en wandelroutes in Oost-Vlaanderen

Iedereen heeft nood aan vakantie. Iedereen is gebaat bij inspiratie. En al zeker bij handige routekaartjes die je naar mooie plekjes leiden én terug. Daarom lanceert Toerisme Oost-Vlaanderen Routen.be, een nieuwe naam, een nieuwe website en binnenkort ook een nieuw magazine. Op Routen.be vind je exact dat wat de naam belooft: fiets- en wandelroutes, in Oost-Vlaanderen uiteraard.
Waar naartoe wanneer je wil fietsen of wandelen? Hoe lang doe je erover? Hoe geraak je er? Is er een kaartje dat je kan downloaden? Een gpx voor je gps? Waar iets eten of drinken onderweg? Waar een nachtje slapen? Of zelfs een weekendje misschien? Relevante vragen voor vakantie in Oost-Vlaanderen. Antwoorden vind je sinds 19 juni op Routen.be, de nieuwe website van Toerisme Oost-Vlaanderen. Specialisatie: routes én inspiratie. Met die lancering verdwijnt de vorige website www.tov.be en wordt een nieuw merk in de markt gezet.

Routen als merk

Met de lancering van Routen.be kiest Toerisme Oost-Vlaanderen doelbewust voor een strakke focus op haar sterkste punt: het aanleveren van gratis fiets- en wandelroutes, mét inspiratie, handige kaartjes, bruikbare tips, praktische tools en nuttige informatie. Maar Routen is meer dan een website alleen. Het wordt ook de merknaam voor de welbekende fiets- en wandelkaarten en -gidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen, voor de sociale media, de community erachter, én ook voor een nieuw toeristisch magazine dat in september wordt gelanceerd.

Routen.be vervangt tov.be

Routen.be vervangt dus de vroegere website tov.be. Vind je voortaan exact dezelfde informatie terug op Routen.be? Neen, er is bewust gekozen om Routen.be een duidelijk profiel te geven om meer bezoekers te lokken. Bezienswaardigheden, logies, attracties, activiteiten zijn gekoppeld aan fiets- en wandelroutes.
Het ruimere toeristische plaatje vind je op de nieuwe regiowebsites. De regiowebsites lokken de toeristen met een heel gamma aan inspirerende toppers, zalige logeeradresjes, boeiende ervaringen en nog heel veel meer.
> Klik hier om meer te weten over de nieuwe online communicatiestrategie van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Nog meer Routen.be

De volgende maanden gaan we Routen.be nog meer voeden met fiets- en wandeltips én leuke ervaringen. Een website met telkens nieuwe info doet het goed in de zoekresultaten van bv. Google. Op die manier kunnen we meer toeristen bereiken en de toeristische sector in Oost-Vlaanderen nog meer promoten.

Belangrijkere rol voor infodaggroepen.be

In het geheel van onze websites krijgt infodaggroepen.be een belangrijkere rol. Op deze website kan je voortaan ook het groepsaanbod in Oost-Vlaanderen vinden.

Planbier.be en bloeiendoostvlaanderen.be?

Bloeiendoostvlaanderen.be was een onderdeel van tov.be en blijft ook bestaan op routen.be. Je kan er nog altijd terecht voor fietstochten langs bloemen, florale evenementen en andere fleurige tips. In de toekomst wordt deze pagina nog verder aangevuld met leuke initiatieven.
Planbier.be is momenteel gekoppeld aan de homepagina van routen.be, maar geen paniek, in de nabije toekomst lees je op routen.be ook heel wat tips om te wandelen langs streekbiercafés en brouwerijen. Het webadres planbier.be wordt gekoppeld aan deze wandeltips.
De brouwerijen vind je momenteel als een keuzemogelijkheid voor weergave langs de route of op de kaart, zoals bij de Bergeend fietsroute.
Op de regiowebsites hebben we natuurlijk ook aandacht voor onze brouwerijen, bijvoorbeeld in het Scheldeland.