Skip to main content
06-05-2021

Sinds zaterdag 1 mei is Vlaanderen Vakantieland terug op het televisiescherm.
De programmamakers van de VRT steken het programma in een gloednieuw jasje, met steun van Toerisme Vlaanderen. Presentatrices Maureen Vanherberghen, Soe Nsuki en Laura Govaerts zorgen mee voor de frisse wind doorheen de reportages. Meer informatie over Vlaanderen Vakantieland op tv lees je hier.

Een televisieprogramma dat de merknaam Vlaanderen Vakantieland draagt, daar zijn we met de vijf provinciale toeristische diensten, de kunststeden en Logeren in Vlaanderen (merkhouder) uiteraard bij betrokken.

  • Elke aflevering eindigt met een verwijzing naar ons inspiratieplatform vlaanderenvakantieland.be. Daar zullen fragmenten uit de afleveringen te herbekijken zijn.
  • En zullen we vooral ook voor veel méér inspiratie zorgen. Elke week verschijnen er artikels met aanvullende vakantietips en uitgebreide verwijzingen naar het logeeraanbod.
  • Die inhoud verspreiden we verder via sociale media en wekelijkse nieuwsbrieven. Bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Start campagne vanaf midden mei

Ondertussen wordt er achter de schermen volop verder gewerkt aan de promotiecampagne richting de zomermaanden. ‘Vlaanderen Vakantieland zit #volvanverhalen’ wordt daarbij de rode draad. En die verhalen gaan we volop uitspelen.
Als de coronasituatie het toelaat, starten we vanaf half mei met spotjes op TV en een uitgebreide campagne via alle socialemediakanalen. Jullie horen er snel meer van.

Mee op de kar springen?
  • Gebruik zoveel mogelijk de hashtag #vlaanderenvakantieland. Zo hang jij je karretje aan het sterke merk.
  • Deel de artikels en reportages die verschijnen op vlaanderenvakantieland.be of op de Instagram- en Facebookpagina, ook op jouw eigen socialemediakanalen.
Samen inspireren we zo het hele land om op vakantie te komen in Vlaanderen.

Met de verlenging van de vorig jaar opgestarte relancecampagne, blijven we ook in 2021 met alle partners van de Vlaanderen Vakantieland-campagne hard aan de kar trekken om deze moeilijke tijden te overbruggen. Dat het niet makkelijk is, is een understatement. Daarom willen we jullie van harte bedanken voor alle inspanningen. Deze zomer geven we er een lap op!

Wil je weten welke promocampagne in het najaar van 2020 liep? Dan vind je hier alle info.