Met het merk Routen promoot Toerisme Oost-Vlaanderen fiets- en wandeltoerisme en -recreatie in onze provincie. Via verschillende communicatiekanalen en marketingacties proberen we bezoekers en inwoners aan te zetten tot het maken van een fiets- en wandeltocht in Oost-Vlaanderen.

De site routen.be verzamelt een gecureerd aanbod van provinciale fiets- en wandelroutes en biedt inspiratie voor het plannen van een fiets- of wandeltocht of het boeken van een langere fiets- en wandelvakantie. Onze nieuwsbrief bereikt maandelijks meer dan 100.000 geïnteresseerde lezers en op social media is routen sterk aanwezig op facebook en instagram. Ons jaarlijkse Routen magazine viel in 2023 bij meer dan 75.000 fietsers en wandelaars in de bus en wordt gretig als inspiratiebron gebruikt door onze lezers. Via gerichte campagnes blijven we bovendien werken aan het verbreden van onze doelgroep en verhogen van ons bereik en engagement. 

Volledige beleving

Maar een fiets- en wandelbeleving is breder dan enkel de fiets- en wandelroute. Routen wil dan ook de volledige beleving in kaart brengen. Zo hebben we ook aandacht voor logies, restaurants, cafés, attracties en alles wat een fiets- of wandeltocht in onze provincie tot een mooie beleving maakt. Zowel on- als offline vermelden we diverse points of interest (POI’s) op onze kaarten en in onze teksten en proberen we de fietser en wandelaar kennis te laten maken met onze partners en ondernemers in de provincie. Zo weten we uit onderzoek dat 75% van de lezers van het Routen magazine aangezet wordt tot het maken van een café- of restaurantbezoek tijdens hun tocht en dat we meer dan 30% van onze lezers aanzetten tot het boeken van een overnachting. 

Ideale fiets- en wandelbestemming

Ook op onze website is een prominente plaats voor onze partners voorzien met diverse links op kaarten en in routebeschrijvingen. Zo wil Routen Oost-Vlaanderen zich niet alleen positioneren als een ideale fiets- en wandelbestemming, maar ook als een plaats waar de toeristische ondernemers hun gasten met open armen verwelkomen en waar deze ondernemers jouw fiets- of wandelvakantie tot een onvergetelijke ervaring maken. We geloven erin dat we met Routen kunnen bijdragen aan een mooiere provincie en het aanbieden van unieke fiets- en wandelbelevingen, maar ook aan een provincie waar we toeristische ondernemers en onze partners maximaal kunnen ondersteunen.