Skip to main content
10-11-2021

Het Vlaams Beschermingsmechanisme (deel 10) is het vervolg op het Vlaams Beschermingsmechanisme (deel 9).
Je kan een aanvraag indienen voor de periode van 1 juli tot en met 30 september 2021. De premie bedraagt 10% van de omzet tijdens de periode van 1 juli tot en met 30 september 2019, beperkt tot een bepaald bedrag dat varieert in functie van het aantal RSZ ingeschreven werknemers. Zelfstandigen in bijberoep krijgen 5% steun.
Een subsidieaanvraag indienen was mogelijk tot en met 16 november 2021. Indienen is dus niet meer mogelijk.

Vlaams Beschermingsmechanisme (deel 10)

Ondernemingen met een omzetdaling van minstens 60% door de coronamaatregelen kunnen een aanvraag indienen voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 30 september 2021.

In tegenstelling tot de voorgaande Beschermingsmechanismes is er deze keer een beperking op basis van de NACE-codes. O.a. hotels, feestzalen, eventbedrijven, reisbureaus en autocarbedrijven komen in aanmerking. De lijst met de ondernemingen (en de bijhorende NACE-codes) vind je hier (klik hier).
De premie geldt zowel voor ondernemingen als voor zelfstandigen.

De steun bedraagt 10 procent van de omzet (excl btw) in dezelfde periode in 2019, beperkt tot een bepaald bedrag dat varieert in functie van het aantal RSZ ingeschreven werknemers. De maximumbedragen vind je hier. Een minimumbedrag is deze keer niet voorzien.

Zelfstandigen in bijberoep

Ben je een zelfstandige in bijberoep die in 2019 een beroepsinkomen had tussen € 6.996,89 en € 13.993,78 en als loontrekkende niet 80% of meer is tewerkgesteld?
Dan kom je ook in aanmerking maar wordt de subsidie gehalveerd in vergelijking met zelfstandigen in hoofdberoep.

Vlaams Beschermingsmechanisme deel 10 aanvragen

De aanvraag moest je online indienen uiterlijk op 16 november 2021 om 20 uur.
Indienen is dus niet meer mogelijk.

Meer info over het Vlaams Beschermingsmechanisme – deel 10

Meer informatie over het Vlaams Beschermingsmechanisme (deel 10) vind je op de website van VLAIO. Klik hier voor meer info.

Meer info over de diverse steunmaatregelen

Klik hier voor een overzicht van alle steunmaatregelen (o.a. het crisis-overbruggingsrecht en het dubbel overbruggingsrecht).
Meer informatie op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.