Skip to main content
23-06-2020

Maar liefst vier nieuwe regiowebsites zijn sinds 19 juni online. Vlaamse Ardennen, Meetjesland, Scheldeland en Waasland steken in een nieuw strak pak. Hun splinternieuwe kostuums zitten als gegoten: elke website accentueert de belangrijkste kwaliteiten van de regio.
> Klik hier om meer te weten over de nieuwe online communicatiestrategie van Toerisme Oost-Vlaanderen.

In de Vlaamse Ardennen

De nieuwe regiowebsite van de Vlaamse Ardennen is opgebouwd vanuit vier verhaallijnen: ‘Verrassend wandelen’, ‘Pittig koersen’, ‘Slow down’ en ‘Van ouds genieten’. Zowel het avontuurlijke als de rust, zowel de koers als het wandelplezier, zowel de vele tradities als het herbronnen, komen aan bod in de Vlaamse Ardennen. De vele logeermogelijkheden komen natuurlijk eveneens aan bod.
Samen met de nieuwe website lanceren we ook een nieuw logo, zeer toepasselijk ‘In de Vlaamse Ardennen’.

Meetjesland

De nieuwe regiowebsite van het Meetjesland pakt uit met vele troeven, zoals het krekengebied, de Huysmanshoeve, plezante plekjes, boeiende bewoners en fenomenale fietstochten langs de Lieve. De logies krijgen logischerwijs ook een prominente plaats.

Scheldeland

De nieuwe regiowebsite van Scheldeland heeft verschillende thema’s zoals de prachtige natuur langs het water, de vele vaarmogelijkheden, het (wereld)erfgoed, gastronomisch genieten en logeren in Scheldeland.

Waasland

De nieuwe regiowebsite van Waasland focust op vier verhaallijnen: ‘Creative Minds’, ‘Hidden Treasures’, ‘Go with the Flow’ en ‘Beyond Borders’. De verhaallijnen vormen het kader voor de bezienswaardigheden, activiteiten en routes. Eigenwaas logeren hoort er evenzeer bij.
Een beetje uitleg is wel op zijn plaats bij de verhaallijnen.
Creative Minds = Of het nu gaat om verborgen muurschilderingen, bloemen explosies of bijzondere gevels… het zijn vaak eigenzinnige ondernemers en kunstenaars die Waasland (nóg meer) kleur geven.
Hidden Treasures = Verboden voor iedereen met Instagram, Facebook,Twitter of Snapchat. Sommige plekken zijn zo desolaat of juist excentriek… die willen eigenlijk niet gevonden worden. Geen plek voor selfies dus! Maar verborgen locaties waar de straffe wind in je gezicht waait.
Go with the Flow = Het water is een verleidelijk alternatief om Waasland van een andere kant te ontdekken. Traag stromend in de Schelde. Of juist op zijrivier de Durme, waar grillige bochten overgaan in rustig blauw.
Beyond Borders = Hevig bevochten, met trots verdedigd en vaak weer veroverd. De grenzen van het Waasland spraken eeuwen geleden al tot de verbeelding. Tegenwoordig fiets of wandel je rustig door gebieden waar voorheen smokkelaars en veldheren domineerden. Grenzeloos mooi!

Nog meer info op de regiowebsites

De volgende maanden gaan we de regiowebsites nog meer voeden met inspirerende tips én leuke ervaringen. Een website met telkens nieuwe info doet het goed in de zoekresultaten van bv. Google. Op die manier kunnen we meer toeristen bereiken en de toeristische sector in Oost-Vlaanderen nog meer promoten.