Skip to main content

Vernieuwde Ronde van Vlaanderenstraat eert Helden van de Ronde

22-03-2016

De Ronde van Vlaanderenstraat in Kwaremont is helemaal klaar voor de honderdste Ronde. Met een eregalerij van mythische wielerhelden, een erelijst die zich een kilometer lang uitstrekt over het wegdek en een mozaïek van alle 76 Rondewinnaars is de straat een monument voor de wielergoden geworden. Miljoenen televisiekijkers krijgen het fraaie resultaat te zien op 3 april, als de honderdste Ronde er 3 keer passeert.

Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts en gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt openden de vernieuwde Ronde van Vlaanderenstraat op maandag 21 maart, in het bijzijn van Johan Museeuw en Peter Van Petegem.

Zondag 3 april wordt een hoogdag: de 100ste Ronde van Vlaanderen raast dan door het land. Tot 160 miljoen mensen in de hele wereld krijgen beelden van Vlaanderens Mooiste te zien. Een unieke gelegenheid om onze fantastische wielercultuur extra in de kijker te zetten, en zo een breed buitenlands publiek warm te maken voor een bezoekje aan Vlaanderen.

  • Het monument van Karel van Wijnendaele – mede-oprichter van de Ronde – kreeg een mozaïek van kasseien met de beeltenissen van alle Rondewinnaars
  • Tien levensgrote fotopanelen eren enkele mythische helden van de Ronde
  • Het wegdek kreeg een volledige erelijst
  • Nieuwe picknickbanken creëren een fietsrustpunt, waar (wieler)toeristen kunnen verpozen tussen de wielergoden

De metamorfose van de Ronde van Vlaanderenstraat werd mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking van Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Flanders Classics, het Centrum Ronde van Vlaanderen en de gemeente Kluisbergen.