Skip to main content
15-04-2021

Toerisme Oost-Vlaanderen en de gemeente Maarkedal installeerden een nieuw uitkijkpunt op het Bosgat in Schorisse. Het uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht van 180 graden, en is daardoor de ideale plaats om de vallei van de Maarkebeek te ontdekken. En daar hoort natuurlijk ook een wandelroute bij!

Het platform

Vanaf eind maart kan je het idyllische bocagelandschap bewonderen vanaf het uitkijkplatform tussen Bos Ter Rijst, Schorisse en natuurgebied Het Burreken. Het Bosgat, dat koersliefhebbers zullen kennen als het verlengde van de Kaperij, had al sinds de jaren ’70 een uitkijkpunt. Nu werd het volledig vernieuwd en is het platform ook rolstoeltoegankelijk door de aanloopbrug. Naast het uitkijkpunt staat een ronde picknicktafel in een groen plantsoen, ideaal voor het nuttigen van een lunchpakketje.

De wandelroute

Toerisme Oost-Vlaanderen raadt de ‘Langs de bronnen van het Burreken’-wandelroute aan, een lus van 14 kilometer waar je het nieuwe uitkijkpunt kan ontdekken. Parkeren kan je in Schorisse aan de kerk, daarna wandel je via het Foreest naar natuurgebied Het Burreken en kom je in het laatste kwart van de route aan het uitkijkpunt op het Bosgat terecht. De wandelroute is gratis en kan je bekijken en downloaden via deze link.