Verhaallijnen en bestemmingen

Weg van Waasland

Beleef een onvergetelijk avontuur in het Waasland: een prachtige, eigenzinnige streek tussen Antwerpen,Brussel, Gent en de Nederlandse grens. Hier volg je de Schelde, Durme en Moervaart en ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Nieuwsgierig? Welkom in Waasland!

Beyond Borders

Hevig bevochten, met trots verdedigd en vaak weer veroverd. De grenzen van het Waasland spraken eeuwen geleden al tot de verbeelding. Tegenwoordig fiets of wandel je rustig door gebieden waar voorheen smokkelaars en veldheren domineerden. De plekken waar onze streek nét tegen andere gebieden aanschuurt… grenzeloos mooi!

Creative Minds

Of het nu gaat om verborgen muurschilderingen, bloemen explosies of bijzondere gevels… het zijn vaak eigenzinnige ondernemers en kunstenaars die Waasland (nóg meer) kleur geven. Ontdek onze creatieve kant en schilder je eigen verhaal.

Go with the flow

Het water is een verleidelijk alternatief om Waasland van een andere kant te ontdekken. Traag stromend in de Schelde. Of juist op zijrivier de Durme, waar grillige bochten overgaan in rustig blauw. Ontdek de Moervaart per kano, eerst in een natuurgebied,dan weer onder een oude spoorwegbrug door. Wil je meer dan varen van A naar B? Let’s go!

Hidden treasures

Verboden voor iedereen met Instagram, Facebook,Twitter of Snapchat. Sommige plekken zijn zo desolaat of juist excentriek… die willen eigenlijk niet gevonden worden. Geen plek voor selfies dus! Maar verborgen locaties waar de straffe wind in je gezicht waait. Die blijken –als je echt goed kijkt–van onschatbare waarde te zijn. Ontdek onze hidden treasures met eigen ogen.