De 35 medewerkers van Toerisme Oost-Vlaanderen werken dagelijks aan de uitbouw van een duurzaam en bloeiend toerisme en recreatie in de provincie. Om onze organisatie te versterken en verder te doen groeien als aangename en dynamische werkomgeving zijn we op zoek naar een HR deskundige. Iemand die een essentiële schakel is in onze organisatie en er mee voor zorgt dat we samen als team sterker dan ooit de toekomst tegemoet gaan.

Situering van de organisatie

Toerisme Oost-Vlaanderen vzw (TOV) werkt iedere dag aan de ontwikkeling van toerisme en recreatie. Een toerisme dat meer welzijn en welvaart brengt voor onze provincie en goed is voor bezoekers, toeristische ondernemers en inwoners.
We doen dit samen met vele partners, de gemeenten, de toeristische ondernemers en onze opdrachtgever, het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. We ontwikkelen fiets- en wandelproducten, realiseren straffe marketingcampagnes en zijn een draaischijf voor kennis en advies op het vlak van toerisme en recreatie.
Ons team bestaat uit ongeveer 34 mensen. We hebben een centraal team te Gent en 5 regioteams verspreid over de provincie. Op regionaal niveau werken we wat betreft personeelsinzet ook samen met andere partners.

Situering van de functie

Om TOV verder uit te bouwen tot een aangename en dynamische werkomgeving met gemotiveerde werknemers, zijn we op zoek naar een collega die ons personeelsbeleid uitwerkt en opvolgt. Je werkt zowel op strategisch als op uitvoerend niveau en doet dit samen met alle medewerkers, het management en met externe experten. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen manager.

Jobinhoud

 • je werkt op strategisch vlak het HR-beleid uit én brengt het ook in de praktijk (bijv. rond loopbaanontwikkeling, vorming en ondersteuning, werving en selectie, arbeidsvoorwaarden, interne communicatie, werkbaar en wendbaar werk, teamontwikkeling, …)
 • je volgt de arbeidswetgeving, paritair comité, arbeidsreglement en policies op en zorgt voor de toepassing ervan
 • je geeft eerstelijnsinfo en -advies m.b.t. HR en personeelszaken aan collega’s
 • je verzorgt de personeelsadministratie
 • je bent aanspreekpunt voor het personeel voor alles wat met HR heeft te maken en je bent tussenpersoon naar het sociaal secretariaat, personeelsverzekeraars, sociale en overheidsinstanties toe
 • je werkt samen met de deskundige boekhouding en financiën voor loonadministratie en -beheer
 • je werkt samen met de interne preventieadviseur voor het optimaliseren van het welzijn van het TOV team
 • je werkt samen met externe experten voor het uitzetten van specifieke HR-trajecten (bijv. rond opleiding of coaching)
 • je geeft advies en steun op gebied van personeelszaken aan onze regionale ‘dochter’organisaties
 • Waar nodig bied je ondersteuning aan de interne werking van de organisatie en vanuit je expertise werk je mee aan het verbeteren van interne of administratieve processen (bijv. informatieveiligheid, ICT policies, …).

Diploma en ervaring

Je hebt een bachelordiploma in HR, personeelswerk, … of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt bij voorkeur een paar jaar relevante ervaring.

Kennis en vaardigheden

 • Je hebt kennis van of ervaring in arbeidswetgeving, arbeidsorganisatie en HR-beleid
 • Je bent klantgericht. Je kan goed luisteren en speelt in op noden en vragen van (interne) klanten
 • Je kan inspireren en motiveren
 • Je beschikt over sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 • Je houdt van optimaliseren en werkt oplossingsgericht
 • Je bent sterk in administratief werk
 • Je kan zelfstandig én in teamverband werken
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig
 • Je kan goed overweg met allerhande informaticatoepassingen voor kantoorwerk
 • Je bent stressbestendig en kan je makkelijk aanpassen.

Wij bieden

We bieden je een gevarieerde job en een contract onbepaalde duur voor een voltijdse (of minstens 4/5) functie met verloning gebaseerd op weddeschaal B1-B2-B3 van de provinciale overheid. Valorisatie van relevante ervaring is mogelijk. Het loon wordt aangevuld met een groepsverzekering, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis openbaar vervoer of vergoeding fiets/auto (woon-werk). Uitvalsbasis is Gent. TOV heeft een aantrekkelijke verlofregeling en flexibele uurregeling met mogelijkheid tot telewerk. We streven naar snelle indiensttreding.

Procedure

 1. Preselectie op basis van cv en motivatiebrief
 2. Uitgebreid gesprek in de week van 4 tot 8 juli.
 3. Aanvullende vaardigheidstesten

Wil je meer info of deel uitmaken van ons team?

Bezorg je motivatiebrief en cv vóór 27 juni 2022 per e-mail aan Katia Versieck, algemeen manager, personeeltov@oost-vlaanderen.be. Ook voor meer info kan je terecht op dit e-mailadres of op 09/267 70 41.

Verwerking persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden verwerkt conform de geldende privacywetgeving. De persoonsgegevens die in het kader van deze sollicitatieprocedure worden verwerkt worden enkel gebruikt en uitsluitend doorgegeven aan HR-partners met het oog op deze sollicitatieprocedure. De gegevens worden niet langer dan 1 jaar na afsluiting van deze aanwervingsprocedure bewaard.