Skip to main content

Uitwisseling in Roemenië

15-05-2019

“We koesteren de ambitie ‘bloeiend’ te zijn!”

Voor het gemeentehuis van Panaci

Toerisme Meetjesland met Plattelandscentrum Meetjesland en een reeks toeristische initiatiefnemers uit de gemeenten Assenede en Sint-Laureins gingen op uitwisseling naar Bazinul Dornelor in Roemenië, nabij de stad Panaci (april 2019). Ook onze partners uit de Schotse regio Angus waren er.

Het geloof in een bloeiende bestemming

De premisse voor de Vlaamse, Schotse en Roemeense partner om samen na te denken over de toekomst is vrij simpel: wij koesteren als toeristische bestemmingen de overtuiging dat toerisme een regio kan laten floreren (welvaart), niet alleen voor de ondernemers maar ook voor de inwoners. Dat vraagt een andere aanpak en net die aanpak testen we gezamenlijk uit, onder andere door ervaringsuitwisseling. Bovendien denken we dat onze bezoekers er ook beter van worden als zij in een bestemming terecht komen waar gezamenlijk (ondernemers, inwoners én toeristen) zorg dragen voor de plek. Dat is de gezamenlijke droom waar wij als toeristische bestemming 5 dagen lang over nagedacht hebben.

Van elkaar leren

Een leerrijke uitwisseling in het kader van het project Flourishing Destinations waarbij uit bedrijfsbezoeken en studiemomenten blijkt dat toeristische regio’s uit drie totaal verschillende landen met heel veel gelijkenissen zitten en van elkaar waanzinnig veel kunnen leren.

Positieve aanpak

Zo lag tijdens deze uitwisseling de nadruk op waarderend onderzoek (stel mensen de juiste vragen en je doet enthousiasme én eigenaarschap ontstaan) en de positieve resultaten waartoe sectorsamenwerking kan leiden.

Op bezoek in de prachtige stad Iasi op de grens met Moldavië

Bekijk de foto’s op de Meetjesland Facebookpagina:https://www.facebook.com/pg/Meetjesland/photos/?tab=album&album_id=2722609604478340

www.reizennaarmorgen.be www.plattelandsloket.be